Eleohjaus helpottaa ajamista

Autonvalmistajat etsivät koko ajan keinoja helpottamaan uusien tekniikoiden tuomaa informaatiotulvaa autoissa. Käyttöliittymien suunnittelijat ovat jo harkitsemassa uudenlaisten 3D-tunnistuseleiden käyttöä.  Siihen on suunniteltu myös Microchipin MGC3140-ohjainpiiri antureineen.

Microchipin MGC3140 on kapasitiivinen eleohjain, joka sopii esimerkiksi autojen navigointi- ja viihde-elektroniikkajärjestelmien, aurinkosuojien, sisävalaistuksen ja muiden vakio-ominaisuuksien ohjaamiseen. Piirin avulla voidaan parantaa kuljettajan ja ajoneuvon turvallisuutta uhraamatta lisää kojelautatilaa uusille toiminnoille. Eleiden avulla kuljettajat voivat hallita kaikkea valojen päälle kytkemisestä puheluihin vastaamiseen häiritsemättä keskittymistä tieliikenteeseen.

Järjestelmissä kapasitiiviset anturit voidaan rakentaa osaksi auton sisustusta mistä tahansa johtavasta materiaalista. MGC3140 toimii valmistajan mukaan myös auringonvalossa ja vaikeissa olosuhteissa. Piirin käyttölämpötila-alue on-40 … +125 astetta. Se täyttää tieliikenteen sähkömagneettisten häiriöiden (EMI) ja sähkömagneettisen yhteensopivuuden vaatimukset.

Uuutuuspiiri on saanut myös Automotive Electronics Council AEC-Q100 hyväksynnän.

Lisää: Microchip (LINKKI), tuotetieto MGC3140 (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/