Akava hakee kasvua innovaatiorahoitukseen

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavan mielestä Suomen innovaatioinvestoinnit on pikaisesti saatava takaisin kasvuun. Hallituksen budjettiriihessä olisi Akavan mukaan tehtävä, päätöksiä innovaatioinvestointien kasvattamiseksi ja Business Finlandin innovaatiotukien lisäämisestä.

Innovaatiorahoituksen lamäki on kestänyt jo vuosia, ja niiden osuus bruttokansantuotteesta on pienentynyt koko ajan. Nyt Akava esittää innovaatioiden lisäämiseksi muun muassa ohjelmaa strategisen tutkimuksen tueksi, jolla tuetaan teollisuuden monipuolistamisen ja laajentumista uusille liiketoiminta-alueille.

Kasvavan pk-sektorin innovaatiotoiminnan lisäämiseksi olisi kehitettävä Akavan mukaan palvelupolkua ja lisäksi luodaan yrityksille keinot tekoälyn arkipäiväiseen soveltamiseen toiminnassaan Akava painottaa lisäksi korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyön lisäämistä yritysyhteistyöhön kannustavan rahoitusmallin avulla. Rahoituksen kasvattamiseen tulee laatia pitkän aikavälin ohjelma.

Budjettiriihessä olisi tehtävä myös tehtävä päätökset Business Finlandin innovaatiotukien lisäämisestä. ’Yrityksiä on huomattavasti enemmän rohkaistava investoimaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, uuden luomiseen ja uusiutumiseen’’, sanoo Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Akavan esitykset innovaatioiden lisäämiseksi

  1. Teollisuuden kasvukäyrä kuntoon
  2. Kasvavan pk-sektorin kannustaminen
  3. Tekoälyn arkipäiväistämisen haaste
  4. Vienti ja kansainvälistyminen
  5. Kasvuklusterien kehittäminen
  6. Korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyö
  7. Rahoituksen kasvattamiseen pitkän aikavälin ohjelma

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/