Euroopan komponenttikauppa kasvaa, mutta hitaasti

Puolijohdekomponenttien kauppa kasvoi toisella vuosineljänneksellä 5,7 prosenttia, kertoo eurooppalaisten komponenttikauppiaiden DMASS-yhteisö. Nopeimmin kasvoivat pienet maat sekä Itä-Eurooppa. Parhaiten kauppa kävi erillispuolijohteissa, tehopiireissä ja antureissa.

Elektroniikan puolijohteiden jakelu jatkaa hidasta, mutta vakaata kasvuaan. DMASS:n tilastojen mukaan markkina kasvoi toisella vuosineljänneksellä 2,32 miljardiin euroon. Luku edustaa noin 80-85 prosenttia kaikesta puolijohdemyynnistä Euroopassa.

Alueellisesti selkeintä kasvu oli edullisen hintatason maat, mutta hyvin kasvoivat myös Itävalta ja Benelux-alue. Iso-Britannia ja Ranska kasvoivat keskimäärin ja Italia alle kymmenen prosenttia 224 miljoonaan euroon.

Saksa kasvoi kiinteän alkuvuoden jälkeen toisella neljänneksellä vain kaksi prosenttia 671 miljoonaan euroon. Pohjoismaat kasvoivat 8,1 prosenttia 200 miljoonaan euroon ja Itä-Eurooppa (ilman Venäjää) 14,4 prosenttia 386 miljoonaan euroon.

Tuotteista erilliskomponentit, tehonsäätimet ja anturit kasvoivat DMASS:n mukaan eniten , samoin ohjelmoitavat muistit, standardi-logiikka, mikro-ohjaimet ja tehoprosessorit.

Kaavio: Euroopan puolijohdemyynti 2Q/2017-2018, miljoonaa euroa. Lähde: DMASS

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!