Kyberturvakeskus mielii lisää turvattavaa

Espoossa ja Turussa toimiva Fiarone-niminen yritys on laajentanut kyberturvakeskuksensa toiminnan ympärivuorokautiseksi. Palvelulla on jo suomalaisia sekä eurooppalaisia asiakkaita, mutta yritys hakee pilotoimalla edelleen uusia turvattavia kohteita.

Fiaronen kyberturvakeskus-ratkaisu on Suomessa kehitetty tietoturvan valvontaan tarkoitettu kokonaisvaltainen oppiva palvelu. Se tarjoaa lokienhallinnan, verkon- ja työasemien valvonnan, haavoittuvuuksien hallinnan sekä reaaliaikaisen riskikuvan yritysten käyttöön.

Tietosuoja- ja tietoturvaloukkausten havainnointi on nykyään yksi yritysten tietohallinnon suurimmista haasteista, jota varten monet yritykset eivät ole halukkaita palkkaamaan uutta henkilökuntaa tai tekemään vaadittavia investointeja.

EU:n uusi tietosuoja-asetus on entisestään lisännyt yritysten vastuita: Rekisterinpitäjällä on velvollisuus ilmoittaa henkilötietoja koskevista tietosuojaloukkaukset kansalliselle viranomaiselle 72 tunnin kuluessa tapahtuman havaitsemisesta.

Palvelulla pystytään havaitsemaan hetimiten henkilötietojen väärinkäytöksiä ja varkauksia, kehittyneiden haittaohjelmien toiminnasta aiheutuneita ongelmia sekä turvaamaan eri järjestelmien lokitiedot keskitetysti esimerkiksi nopeaa viankorjausta tai tietomurtoyritysten selvittämistä varten.

Lisää: Fiarone Oy (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock