Panasonic testasi kestomikrojen suojaustermit

Kannettavia kestomikroja hankkivat ovat kirjaimellisesti hämmentyneitä kymmenistä termeistä, joilla laitteiden kestävyyttä markkinoidaan. Panasonic on koonnut alan terminologian dokumenttiin ja samalla tutkinut 250 henkilön termituntemusta Brittein saarilla.

Panasonicin selvityksessä kestomikroja hankkivat tunsivat lujitetuista laitteista käytetyt termit, mutta suurin osa ei käytännössä ymmärtänyt, mitä ne tarkoittavat.

Alle puolet ostajista tiesi IP-luokituksesta (Ingress Protection). Kaksi kolmannesta ei pystynyt kertomaan, että kysymyksessä on tiiviysluokitus nesteiden tai hiukkasten varalle, ja että suurempi luokitusnumero kertoo paremmasta suojauksesta.

69 prosenttia ostajista arveli termien “MIL-STD-luokiteltu” ja “testattu MIL-STD:n mukaisesti” olevan vertailukelpoisia luokituksia – mitä ne eivät ole.

Ostajat olivat epätietoisia myös yleisesti käytetyn US Military Standard 810G:n sisällöstä. Yli 35 prosenttia uskoi sen liittyvän akkukestoon. Todellisuudessa MIL-STD 810 on sarja testejä, joilla Yhdysvaltain asevoimat testaa laitteita erilaisissa käyttöolosuhteissa. Standardi sisältää paljon testejä, kuten tärinän ja pudotusten kestävyys, pöly, vesi ja äärimmäiset lämpötilat.

Nyt julkaistun tutkimuksen mukaan käyttäjien vaatimukset ovat muuttumassa. Perinteisten fyysiseen kestävyyteen liittyvien vaatimusten ohella yhä tärkeämmäksi nousevat tietoturva- ja tietoliikenneominaisuudet.

Tutkimukseen haastateltiin 250 mobiiliteknologian hankintapäätöksiä tekevää Isossa-Britanniassa. Tutkimuslaitos Opinion Matters teki tutkimuksen Panasonicin toimeksiannosta.

Lisää: Panasonicin julkaisu Rugged Confusion -selvitys (LINKKI, pdf), MIL-STD-810 (LINKKI) ja  IP-suojaus (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/