Metalliosia printtaava 3D-tulostin + palvelu

Kirjoitinvalmistaja HP laajentaa 3D-tulostimien tarjontaansa uudella  metalliosia printtaavalla Metal Jet -merkkisellä 3D-tulostimella. Tulossa on myös tulostupalvelut.

HP:n  Metal Jet -3D-tulostin on tarkoitettu valmistavan teollisuuden käyttöön ja ensimmäisiä soveltajia ovat muun muassa Volkswagen ja Wilo. Tarjolle tulee myös valmistuspalveluita uuden 3D-tulostimensa avulla.

Laitteisto pystyy tuottamaan metallista yrityksen mukaan kestäviä osia jopa 50 kertaa tehokkaammin kuin muut 3D-tulostimet. Ja myös edullisemmin kuin muut sidosainetta suihkuttavat tulostintyypit (binder jetting -tyypit).

Uuden tulostimen takana on laaja valikoima asiakkaita Volkswagenista pumppuvalmistaja Wiloon ja tulostimen raaka-ainevalmistaja GKN Powder Metallurgyyn ja Parmatechiin.

HP lupaa tarjota uuden tulostimensa valmistuspalveluita myös eri puolilla maailmaa sijaitsevien tuotantokeskustensa kautta. Laitteella voidaan tuottaa osia, jotka voivat olla enintään 430 x 320 x 200 mm.

Ensimmäiset Metal Jet –tulostimet luvataan pilottiasiakkaille 2020 ja laajemmin toimituksiin vuonna 2021. Hinnaksi yritys ilmoittaa noin 400 000 dollaria eli 360 000 euroa.

Lisää: HP (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI) ja video (LINKKI)