Esineiden internetin pajatoiminta suosiossa

Vuosi sitten Espooseen perustettu IoT Paja on ollut odotettuakin suositumpi. Ensimmäisenä toimintavuotena jopa 82 yritystä eri aloilta ja 20 paikkakunnalta eri puolelta Suomea ovat löytäneet IoT Pajan palvelut. IoT Pajan toimintaa pyörittää samanniminen säätiö.

Espoon Keilaniemessä sijaitseva IoT Paja aloitti toimintansa syyskuussa 2017 ja on sen jälkeen tarjonnut IoT-ratkaisuja tarvitseville yrityksille mahdollisuuden työskennellä laboratoriossaan ja hyödyntää henkilöstönsä tuotteistamisosaamista.

Matti Hellgrén, IoT Paja -säätiön toimitusjohtaja.

”On ollut ilo nähdä suomalaisyritysten kyky ja into innovoida ja olla mukana kehittämässä tuotetta ideasta prototyypiksi. Olemme lyhentäneet alkuvaiheen kehitysaikaa useissa tapauksissa monilla kuukausilla”, kertoo IoT Paja -säätiön toimitusjohtaja Matti Hellgrén.

Säätiö tarjoaa yritysten käyttöön tuotteistamisen huippuosaajat ja hyvin varustellun kehityslaboratorionsa. Säätiön antama tuki on vastikkeetonta eikä johda omistus- tai IPR-sitoumuksiin.

Asiakasyrityksillä on mahdollisuus saada myös taloudellista tukea tuotteen alkuvaiheen kehitykseen kuten suunnitteluun, patentointiin sekä tuotantoon.

Säätiön laboratorion asiakkaaksi voivat hakea kaikkialla Suomessa IoT-alalla toimivat startup- ja pk-yritykset. Rahoitusta haetaan erillisellä lomakkeella, jonka yritys saa laboratoriossa työskennellessään.

Alkuvaiheen tuotekehitystuen lisäksi säätiön tavoitteena on luoda riippumaton IoT-yhteistyöverkosto, jossa yritykset, kaupungit ja oppilaitokset voivat löytää yhteistyökumppaneita.

Säätiön tavoitteena on viedä IoT-alaa eteenpäin Suomessa mahdollisimman laajalla rintamalla.

Lisää: IoT Paja (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/