Paikantava tuotesuojaratkaisu estää varkaudet

Intersport ottaa Helsingin ja Turun urheilukaupoissaan käyttöön turkulaisen kasvuyritys Noccelan kehittämän sisäpaikannukseen perustuvan tuotesuojajärjestelmän myymälävarkauksia vastaan.

Turkulaisyrityksen tuotesuojajärjestelmä toimii käytännössä siten, että Intersportin myymälähenkilökunta saa tiedon mobiililaitteeseen, mikäli tuotteita yritetään varastaa myymälän tiloissa. Palvelu perustuu reaaliaikaiseen sisätilapaikannusteknologiaan.

Forum Intersportin myymäläpäällikkö Intersportin Markku Toponen (vas.) ja Noccela Oyn toimitusjohtaja Tapani Talvitie.

Toimitettava pilottilaitteisto kattaa koko järjestelmän, jota hallitaan esineiden internetin, mobiililaitteen ja pilvipalvelun avulla.

Järjestelmä tukee anturien avulla myymälähenkilöstöä siinä, että he saavat tiedon, jos tuote viedään esimerkiksi sovituskoppiin tai jos tietyn kategorian tuotteita liikutetaan myymälässä.

Järjestelmän pilvipohjainen ohjelmisto tarjoaa reaaliaikaista sijaintitietoa muunnettuna hälytyksiksi ja ymmärrettäviksi kuvaajiksi. Ratkaisu tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia asiakaspalvelun kehittämiseen.

’’Tänä päivänä kauppojen tuotesuojaus on usein vanhentunutta ja tehotonta, sillä vain kaksi prosenttia myymälävarkaista jää kiinni’’, perustelee Noccelan toimitusjohtaja Tapani Talvitie yrityksen tuotteen tarpeellisuutta.

Noccelan älykäs tuotesuojahälytin tunnistaa myös myymälävarkaiden tyypillisesti käyttämät tekniikat, kuten foliokassien ja magneetin käytön.

Noccelan tuotesuojajärjestelmää testataan aluksi kahdessa Intersport ketjun liikkeessä, mutta pilottijakson jälkeen tehdään päätös järjestelmän laajentamisesta ketjun muihin liikkeisiin.

Lisää: Noccela Oy (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!