Helsinki hakee 5G-kehittäjiä – myös IoT-ratkaisuja

5G-sovelluskehitystä Helsingissä vauhdittava UrbanSense-hanke tarjoaa yrityksille työpajoja ja tietoa 5G:n kaupallisista mahdollisuuksista. Ensimmäinen testiverkko toimii Helsingin yliopiston kampuksella Kumpulassa. Tulossa on myös pilotointia IoT-verkkoalustoilla.

UrbanSense-hankkeessa Helsingin yliopisto rakentaa Kumpulan kampukselle 5G-testiympäristön, joka käyttää uutta teknologiaa muun muassa kaupunkiympäristön havainnointiin ja mahdollistaa yritysten tuotekehitystä.

Hanke edistää uusien 5G-testiverkkojen syntymistä myös muualle Helsinkiin. Tavoitteena on kasvattaa yritysekosysteemin valmiutta lähteä liikkeelle 5G:n kanssa ennen kaupallisen verkkotarjooman syntymistä. Tästä voivat hyötyä niin verkon ja laitekannan tarjoajat kuin verkon hyödyntäjätkin.

“Haemme nyt mukaan yrityksiä, joilla on kiinnostusta 5G-verkkojen kaupalliselle käytölle. Järjestämme työpajoja, joissa tarjoamme tietoa 5G-teknologiasta sekä kokeiluista hyödyntää avointa 5G-testiverkkoa”, kertoo projektipäällikkö Eero Jalo Forum Virium Helsingistä.

Tulossa IoT-kokeilut eri alustoilla

Hankkeen edetessä syksyn aikana ja ensi keväänä tarjolla on avoimia 5G-evoluution mukaisia sekä (NB-IOT ja LTE-M) testialustoja yritysten kokeiluja varten. Yritykset saavat kokeiluissa asiantuntevan fasilitonnin ja arvokasta käyttäjäpalautetta aidossa kaupunkiympäristössä.

“Tavoitteenamme on auttaa yrityksiä hyödyntämään 5G-verkkoa liiketoiminnassaan ja tuottamaan uusia tuotteita ja palveluja kaupunkilaisille. Vauhditamme tätä toimintaa ostamalla yrityksiltä nopeita kokeiluja, joiden avulla yritykset voivat rohkeasti kokeilla uusia palvelujaan”, Eero Jalo sanoo.

UrbanSense-hankkeen toteuttavat yhteistyössä Forum Virium Helsinki, Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto. Hanke kestää kaksi vuotta. Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto myönsi hankkeelle rahoituksen innovaatiorahastosta.

Ensimmäinen työpaja järjestetään 28. marraskuuta. Helsingissä. Sen agendalla ovat 5G:n ominaisuudet, Kumpulan 5G-testbed ja 5G:tä hyödyntävät applikaatiot. Tapahtumapaikka tarkentuu lähempänä ajankohtaa.

Lisää: Forum Virium Urban Sense / 5G IoT (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!