Sulautettujen kehitystä pitää virtaviivaistaa

Tuotteiden ja palvelujen toimittamisesta reaaliaikaisesti on tulossa tavanomainen käytäntö monilla toimialoilla. Samalla se luo paineita virtaviivaistaa kaikenlaisten sulautettujen järjestelmien kehitystä, arvioidaan ohjelmistotalo QT:n tilaamassa Forrester-yhtiön selvityksessä.

Tulevaisuutta monimutkaistaa se, että sulautettujen laitteiden määrä kasvaa eksponentiaalisesti, mutta laitteiden kehittäjien ja koodaajien määrä pysyy selvityksen mukaan samana. Menestyäkseen yritysten tuotteiden täytyy kuitenkin olla halvempia ja tehokkaampia kuin kilpailijoiden. Lisäksi yritysten tulee pystyä tarjoamaan ylivertainen käyttäjäkokemus.

Forrester totesi hiljattain, että kuluttajien odotukset ylittävät pian monien yritysten suorituskyvyn, ja että jo tänä vuonna 30 prosenttia yrityksistä ei pysty vastaamaan kasvaviin asiakasodotuksiin, jolloin tämä näkyy kasvun pienenemisenä.

”Kypsillä ja erittäin kilpailluilla markkinoilla, kuten teollisuustuotannossa tai autoteollisuudessa, ohjelmistot ovat yritysten tärkein tapa erottautua ja hankkia uusia tulovirtoja”, kertoo Qt:n toimitusjohtaja Juha Varelius.

Todistaakseen ohjelmistotyökalujen merkityksen asiakaskokemuksen luomisessa suomalainen The Qt Company tilasi Forresterilta tutkimuksen, jossa selvitettiin alustariippumattoman ohjelmistokehityksen kannattavuutta erityisesti sulautettujen järjestelmien kehittämisessä. Selvityksen mukaan investoiminen ohjelmistokehitystyökaluihin voi tuottaa jopa yli 250 prosenttia sijoitetulle pääomalle.

Qt:n ohjelmistokehitystyökalu tarjoaa kehitystyökaluja sulautettuja järjestelmiä kehittäville asiakkaille. Qt:n Device Creation-osuudella  asiakkaat voivat kehittää ja ottaa käyttöön sulautettujen laitteiden käyttöliittymiä.

Yritys tunnettiin aiemmin Nokian kännyköiden kehitystyökaluna, jonka alkuperäinen kehittäjä oli norjalainen Trolltech. Nokia osti yrityksen vuonna 2008, mutta myi sen myöhemmin  ohjelmistoyhtiö Digialle. Nykyisin yritys on Helsingin pörssissä noterattu yhtiö, jonka pääkonttori on Espoossa.

Kuvituskuva: QT

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018