Testiravintola löysi uusimman tekniikan

Tutkimusravintola TestEat on avattu IBM:n toimitalossa Munkkiniemessä. Kyse on tutkimus- ja pilottiravintolasta, jossa testaan uusia IT-tekniikoita ja tekoälyä. Projektissa ovat mukana IBM, VTT ja Fazer. Tavoitteena on ruokaan liittyviä ratkaisuja tuottava avoin crEATe-innovaatioekosysteemi.

Ravintolassa on paljon nykyaikaista tutkimusteknologiaa, kuten syvyyskamerajärjestelmä ja IoT-alusta, joka mahdollistaa datankeruun eri laitteista saumattomasti sekä keittiön että ruokasalin puolella.

“Uusien teknologioiden ja innovaatioverkostojen avulla pystymme luomaan uudenlaisia yhä yksilöllisempiä ratkaisuja”, kertoo kaupallinen johtaja Hannu Rahnasto Fazer Food Services Suomesta.

Kuva: IBM Blockchain.

Uuden testiravintolan crEATe-innovaatioekosysteemi tutkii ja auttaa kehittämään tulevaisuuden ruokailuun ja ruoantuotantoon liittyviä ratkaisuja oikeassa ravintolaympäristössä muun muassa tekoälyn avulla.

IBM:n Suomen toimitusjohtaja Mirva Antilan mukaan ”Tekoälyllä, analytiikalla, IoT-ratkaisuilla ja lohkoketjuteknologialla mullistetaan parhaillaan myös ruoka- ja elintarviketoimialaa’’.

Kuva: VTT:n älypakkaus.

Uusien teknologioiden sovellukset kehitetään yhdessä loppukäyttäjän kanssa.

’’Uudet proteiinilähteet, ostotilanteessa viimeistellyt välipalat, älykkäät pakkaukset, digitaaliset suosittelijat ja ruokailuympäristön muokkaus ovat esimerkkejä tutkimuskohteista, joiden kehittämisessä ravintolaa tullaan hyödyntämään”, toteaa VTT:n tutkimusprofessori Kaisa Poutanen.

Uusi crEATe-ekosysteemi hakee mukaan myös uusia eri toimijoita kuten startup-yrityksiä tutkimaan ja kehittämään tulevaisuuden ruokailuun ja ruoantuotantoon liittyviä ratkaisuja. Ekosysteemin toiminta alkaa kick off -tapahtumalla, joka pidetään 24.1.2019.

Lisää: CrEATE (LINKKI)