Huaweille tulossa ICT-testikeskus Tukholmaan

Huawei aikoo kasvattavansa Enterprise-alueen ICT-bisnestään Pohjoismaissa. Samalla yritys kasvattaa  henkilöstönsä määrää ja perustaa Tukholmaan ensi vuoden alussa yritysratkaisujen testikeskuksen. Suomessa Huawei Enterprise on toiminut vuodesta 2013.

Huawei näkee paljon potentiaalia Pohjoismaissa julkisen sektorin ja verkontarjoajien tarvitsemissa ICT-tuotteissa ja -palveluissa. Yritys tähtää Suomen lisäksi kasvuun kaikissa muissakin Nordic-alueen maissa sekä muualla Eurooppassa. Suomessa yritys tähtää yli 50 prosentin vuotuiseen kasvuun.

“Tulemme investoimaan Pohjoismaihin seuraavien viiden vuoden aikana yli 30 prosenttia Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopan resursseistamme niin rahoituksen kuin osaamisemme suhteen. Suunnittelemme kasvavamme nopeammin kuin Suomen IT- ja teknologiakysyntä”, kertoo toimitusjohtaja Jay PengXi, Huawei Enterprise CEE & Nordic.

Vahvistaakseen Pohjoismaiden strategiaansa yritys avaa Tukholmaan ensi vuonna Proof of Concept (PoC) -testikeskuksen. Esillä tulee kokeiltavaksi Campus Networkille tehty Super Virtual Fabric, eri ympäristöissä toimiva Hybrid WAN, kuitu sekä CloudFabriciin liitetty 400 G:n linjakortti.

Enterprise on yksi tietoliikennejätti Huawein kolmesta osuudesta, joista muut ovat mobiiliverkot ja kännykät. Pohjoismaihin panostava Enterprise tarjoaa asiakaskohtaisia ICT-ratkaisuja ja -palveluita yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille.

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa Huawei Enterprise keskittyy ennen kaikkea all-flash-tallennustuotteiden ja -ratkaisujen (esimerkiksi Dorado) sekä verkkoratkaisujen (esimerkiksi Campus Network) tarjoajana.  Suomessa Enterprise-osuus on toiminut vuodesta 2013 ja tehnyt yhteistyötä esimerkiksi NetNordic Finlandin ja Proactin kanssa.

Taustaa: Patentteja ja tutkimusta

Kiinalainen Huawei investoi lähes 10 prosenttia vuosittaisista myyntituloistaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa työskentelee 80 000 ympäri maailman ja yritys on hakenut 74 000 patenttia.

Huaweilla on Ruotsissa yli 300 tuotekehityksen parissa työskentelevää ja suunnitelmissa on kasvattaa Pohjoismaissa henkilöstöä 70 prosentilla. Suomessa yrityksellä on kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta– toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Huawei aloitti Suomessa vuonna 2008 ja työllistää nykyään yli 370 henkilöä.

Huaweilla on kaikkiaan 18 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, joista kahdeksan Euroopassa. Suomen lisäksi tutkimuskeskuksia on muun muassa Ruotsissa, Belgiassa Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, ja Iso-Britannissa. Huawein pääkonttori sijaitsee Kiinan piilaaksossa Shenzhenissä.

Päivitetty 5.11.2018

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018