Digitekniikka avuksi bio- ja kiertotalouteen

Business Finland on käynnistänyt uuden Bio and Circular Finland -ohjelman, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta kiertotalouden edelläkävijä. Ohjelma pyrkii vahvistamaan teollisuuden kykyä ottaa digitaaliset teknologiat käyttöön.

Kiertotalous on mahdollisuus Suomen perinteisesti tärkeille teollisuudenaloille, mutta avaa myös huimat mahdollisuudet uudenlaiselle liiketoiminnalle. Ohjelma kestää neljä vuotta ja sen laajuus on 300 miljoonaa euroa, josta Business Finlandin innovaatiorahoituksen osuus on 150 miljoonaa.

Ohjelmassa haetaan kansainvälisesti skaalautuvia ratkaisuja globaaleihin kestävän kehityksen haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja jäteongelmiin. Myös kuluttajien ekologiset arvot muuttavat uusien ratkaisujen ominaisuuksia.

Ohjelma pyrkii vahvistamaan teollisuuden kykyä ottaa digitaaliset teknologiat käyttöön muun muassa logistiikan ja tuote-elinkaaren tehostamiseksi sekä materiaalien, tiedon ja palvelujen jakamiseksi.

”Suomalaisten yritysten kilpailukykyä kiertotaloudessa vahvistavat biotalouden ja digitaalisuuden osaaminen”, uskoo bio- ja kiertotalousteeman johtaja Risto Huhta-Koivisto.

Ohjelma haastaa teollisuutta tuotteiden elinkaaren pidentämiseen tuotesuunnittelun ja uusien palveluliiketoimintojen avulla.

Taustaa: Uusi Bio and Circular Finland -ohjelma rahoittaa bio- ja kiertotalouteen liittyviä tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiohankkeita ja auttaa  yrityksiä kansainvälistymään ja kasvattamaan vientiä. Lisää (LINKKI).

Kuvituskuva: Biohajoava ruukku ja VTT:n kehittämä kosteusanturi.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!