SDC2018: Samsung esitteli taitettavan kännykkänäytön

Samsung vilautti San Franciscossa kehittäjäkokouksessaan uudenlaista taivuteltavaa Infinity Flex Display-mobiilinäyttöään. Yritys toi esille myös kännyköiden uuden One UI -mobiilikäyttöliittymän sekä uudet työkalut Bixby- ja Smart Things -alustojen kehitykseen.

Samsungin kehittäjäkokouksen tärkeimpiä teknologiauutuuksia oli taitettava Infinity Flex Display -näyttöteknologia, joka uuden One UI:n kanssa tulee tarjoamaan Samsungin mukaan käyttäjälle mahdollisuuden kokea ma

tkapuhelin täysin uudella tavalla. Missä vaiheessa näyttö tulee kaupallisena tuotteena nähtänee vasta  ensi vuoden aikana.

Samsungin johtaja Justin Denisconin esittelemä näyttötekniikka tarjoaa hänen mukaansa kahden maailman parhaat puolet – se mahdollistaa kompaktinälypuhelimen, jonka näyttö voidaan taittaa auki suuremmaksi vaikkapa moniajo-tehtäviä tai visuaalista viihdettä varten.

Käyttökokemus on hänen mukaansa saumaton siirryttäessä pienemmistä näytöistä suurempaan, ja käyttäjät voivat muun muassa työskennellä samanaikaisesti kolmessa aktiivisessa sovelluksessa.

Puheessaan Deniscon esitteli uuden näyttötekniikan vielä varsin lyhyesti. Taskusta vilautettu mallikappale oli vielä prototyyppi tekniikan esittelyyn. Tulossa on kuitenkin työkaluja sovellusten tekemiseen. Googlelta näyttötekniikan mahdollisuuksia avasi Android-johtaja Glen Murphy. Tapahtumassa oli myös kehittäjille suunnattu osuus uuden tekniikan hyödyntämisestä.

Samsungin Infinity Flex Display tulee olemaan korealaisyhtiön seuraavan sukupolven rajapinta. Yritys haluaa kannustaa  kehittäjiä jo nyt osallistumaan tekniikan hyödyntämiseen samalla kun se varmaan hioo tekniikkaa paremmin tuotantoon sopivaksi. Samsung haluaa myös Googlen, Androidin ja laajan kehittäjäyh

teisön avulla maksimoida uuden muotokielen potentiaalin ja luoda optimaalisen käyttökokemuksen taivuteltavalle puhelimelle.

’’Taivuteltava näyttö tarjoaa perustan täysin uudenlaiselle mobiiliviestimiselle. Odotamme innolla, mihin uusi tekniikka ja yhteistyö vie meidät, sanoo DJ Koh.

Tapahtuman toinen mobiililaitteiden uutuus oli  uusi intuitiivinen One UI -mobiilikäyttöliittymä. Siinä puhelimen tärkein sisältö on sijoitettu näytön alaosaan, mikä tekee puhelimen yhden käden käytöstä sujuvampaa ja mukavampaa.

Lisää tekoälyä ja IoT-ratkaisuja

Samsung halajaa lisää kehittäjiä myös puhelimien tekoäly- ja IoT-ratkaisuilleen. Bixby lanseerattiin älykkäänä rajapintana, joka toi käytännöllisen tavan hyödyntää puhetta vuorovaikutuksessa matkapuhelimen kanssa.

Nyt Samsung on kehittänyt Bixbystä skaalautuvan älykkään alustan, joka tukee erilaisia kuluttajien käyttämiä tuotteita ja palveluita. Kehittäjäkokouksessa Samsung esittelee uusia työkaluja, joilla kehittäjät voivat luoda enemmän sisältöä hyödyntämään Samsungin keskustelevaa, henkilökohtaista ja hyödyllistä tekoälyavustajaa.

SmartThings Developer Workspace tuo kehittäjille nopeamman ja helpomman tavan yhdistää kotien laitteet ja palvelut osaksi SmartThings-alustaa. Kehitystyökaluihin lukeutuvat SmartThings Connector, SmartThings Device Kit ja SmartThings Hub Connector. Lisäksi Works with SmartThings (WWST) -sertifiointiohjelma mahdollistaa pääsyn Samsungin SmartThings-asiantuntijaverkostoon ja -resursseihin.

Lisää: Samsung Developer Conference 2018, San Francisco 7.-8.11.2018 (LINKKI) HUOM: Nettisivulla on linkit myös seminaarin pääpuhujien videolähetteisiin. Uusi näyttötekniikka esitellään tapahtuman ensimmäisen päivän videon loppupuolella, 1 tunti 25 minuutin kohdalla (LINKKI) ja se jatkuu Googlen Android-johtaja Glen Murphyn esityksellä näytön sovellusmahdollisuuksista.

Aloituskuva: Samsungin tapahtumavideolta.