Nokia panostaa enemmän teollisuusratkaisuihin

Eilisen kahden miljardin euron Kiinan kaupan lisäksi Nokia julkisti uuden teollisuuteen suuntaavan X-verkkostrategiansa. Yritys näkee mahdollisuuksia yritysten omissa erillisverkoissa, mutta myös teollisuuden verkkoratkaisuissa. Yhtiö on testannut ratkaisuja jo BMW:n autotehtaalla Kiinassa ja Oulun tukiasematehtaallaan.

Nokia kertoi toimittavansa kiinalaisille China Mobilelle, China Telecomille ja China Unicomille kahdella miljardilla eurolla uusimpia verkkotekniikoita, mutta myös tekoälyosaamista ja tutkimusta. Samalla Nokia on aktiivinen myös Kiinan, mutta myös laajemmin teollisuuslaitosten tietoliikennetarpeista.

Nokia ja China Unicom ovat toteuttaneet Shenyangin kaupungissa sijaitsevalle BMW:n tehtaalle yksityisen LTE-verkon virtualisoidun Multi-Access Edge Computing -tekniikan (vMEC) avulla. Verkko pystyy tarjoamaan alhaisen vastajan tuen älykkäälle tuotantolaitoksen antureita yrityksen verkossa lähellä sijaitsevaan IT-ratkaisuun.

BMW:n tehtaan LTE-verkko tukee turvallista puhe- ja tietoliikennettä, mukaan lukien langaton videovalvonta, tuotantolinjan huoltotarkastus, sisäinen navigointi, teollisuusrobotit ja sisäinen navigointi. Nokia haluaa samalla olla valmis ohjaamaan teollisuuden digitalisoinnin muutosta.

Nokia tukee tätä näkemystä uuden teollisuusstrategian ja liiketoimintayksikön perustamisella. Lisäksi Nokia ja Infosys luovat strategisen liittoutuman laajentamaan asiakaskuntaa perinteisen televiestinnän ulkopuolelle. Sitä varten  Nokia esitteli eilen myös Bell Labsin ”Future X for industries” -strategian ja siihen liittyvän arkkitehtuurin.

Future X -arkkitehtuuriin sisältyy useita erillisiä teknologiakerroksia ja laaja-alainen ’defense in depth’ suunnitelma niiden turvallisesta toiminnan takaamisesta. Uusien ratkaisujen avulla on tarkoitus nopeuttaa radikaalisti teollisuuden, kuten valmistus-, logistiikka-, kuljetus- ja energia-alan sekä älykkäiden kaupunkien digitaalista muutosta.

Nokia markkinoi verkkojen vaikutusta teollisuuden tuottavuuteen uudella ’Go Allwhere’ kampanjalla. Siinä Industry 4.0 -sovellukset toimivat saumattomasti yhteen ja voivat tunnistaa, analysoida, optimoida sekä hallita laajaa valikoimaa resursseja, kuten koneita, työkaluja ja laitteita.

Toimivuuden saavuttamiseksi verkkojen on kyettävä yhdistämään kaikki samanaikaisesti ja taattava palvelun laatu. Siinä Nokia on sitoutunut käyttämään ratkaisuissaan yksityisiä LTE-, 5G-, pilvi- ja älykkäitä ohjelmistoja. Nokia on tehnyt merkittäviä investointeja  myös muihin kehittyviin tekniikoihin, kuten SDN-verkkoihin, datakeskuksiin ja SD-WAN-sovelluksiin, hajautettuun pilvirakenteeseen, kehittyneeseen tiedonsiirtoon ja analyysiin sekä verkkoautomaatioon ja yksityiset LTE-verkkoteknologioihin.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/