Suosittu tekoälykurssi myös suomeksi

Reaktorin ja Helsingin yliopiston kehittämän Elements of AI -verkkokurssin voi suorittaa nyt myös suomen kielellä. Englanninkielisellä Elements of AI -verkkokurssilla on yli 100 000 opiskelijaa ympäri maailman, ja kurssin ensimmäisen osan on suorittanut jo lähes 10 000 henkilöä. Ensi keväänä on tulossa jatkokurssi – englanniksi.

Tekoälykurssin alkuperäinen tavoite oli saada yksi prosentti suomalaisista tutustumaan tekoälyn perusteisiin. Yritykset ja yksityiset ihmiset tarttuivat innokkaasti #tekoalyhaaste-kampanjaan myös maailmalla, ja englanninkielisen kurssin Suomen yhden prosentin tavoite tuli täyteen muutamassa kuukaudessa.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa (oik.), Reaktorin tekoälyliiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Hagström ja Helsingin yliopiston apulaisprofessori Teemu Roos.

’’Kurssi on ollut valtavan suosittu, ja suomenkielisen kurssin avulla tieto on saatavilla yhä laajemmalle joukolle tekoälystä kiinnostuneita ihmisiä’’, Reaktorin tekoälyliiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Hagström ja jatkaa;

’’Suomella on kaikki valmiudet olla mu

kana globaalissa tekoälykeskustelussa. Kurssi on yksi keino tukea tätä tavoitetta. Digitalisaation edetessä meidän pitää myös Euroopassa nostaa yleisen osaamisemme tasoa, jotta pysymme jatkossakin kilpailukykyisinä. AI-keskustelu ei saa jäädä ainoastaan USA:n ja Kiinan kaltaisten suurmaiden johtamaksi’’.

Elements of AI -verkkokurssin johtavan opettajan, tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Teemu Roosin mukaan nyt julkaistu suomenkielinen versio on ensimmäinen askel kurssin lokalisointiin myös muissa maissa.

’’Suomenkielisen kurssin ansiosta voimme saavuttaa vielä kattavammin koko kansan, eikä kukaan jää kielitaidon puolesta ulkopuolelle. Kun käsitteet ovat opittavissa myös suomeksi, se helpottaa tekoälystä käytävää keskustelua ja ymmärrystä”, sanoo Teemu Roos.

Elements of AI -kurssin käännösversioille on ollut Roosin mukaansa kysyntää myös maailmalla. Muun muassa Hollannista, Saksasta, Brasiliasta ja Dubain emiirikunnasta on osoitettu kiinnostusta, mutta tästä ei voi vielä sanoa mitään konkreettista.

Suomenkielisen version perään Elements of AI -kurssista on vuoden 2019 alkupuoliskolla tulossa englanninkielinen jatko-osa, joka sopii peruskurssin suorittaneille. Teemu Roosin mukaan jatkokurssille osallistujien on hyvä hallita Python-ohjelmointikielen perusteet, mutta muita ennakkovaatimuksia jatkokurssille ei ole.

Lisää: Suomenkielinen Elements of AI -tekoälykurssi (LINKKI) ja aiemmat tekoälykurssia käsitteleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Tekoälykurssi – suomeksi ja englanniksi

  • Elements of AI on avoin, maksuton verkkokurssi (MOOC), jonka laajuus on 2 opintopistettä. Kurssin järjestävät Helsingin yliopisto ja teknologiayritys Reaktor.
  • Suomenkielistä kurssia pääsee suorittamaan 8. marraskuuta 2018 alkaen.
  • Elements of AI koostuu itsenäisesti opiskeltavasta materiaalista, interaktiivisista sisällöistä ja tehtävistä. Arvioitu työmäärä on noin 30 tuntia. Kurssilla opiskelija oppii ymmärtämään tekoälyyn liittyviä käsitteitä, käyttötapoja ja rajoitteita.
  • Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat oppia tekoälyn perusteet. Peruskurssille osallistuakseen ei tarvitse koodaustaitoja.
  • Englanninkieliselle jatkokurssilla (tulossa) on hyvä hallita Python-ohjelmointikielen perusteet.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/