Kameranäköä ja nopeutta uudella liittimellä

Sulautettu konenäkö on nousemassa yhdeksi tärkeimmistä teollisuuden trendeistä, arvioi Münchenin elektroniikkamessuilla korttivalmistaja Congatec.  Kameranäkö vaatii pian myös nykyistä nopeampia korttiliitäntöjä. Apuun on tulossa kehutteillä oleva COM-HD -korttiliitäntästandardi.

Congateq hakee apua prosessorikorttien nopeampaa liittämiseen toisen saksalaisen suoritinkorttien valmistajan kanssa. Muita mukana olevia yrityksiä ovat muun muassa Intel, GE, Advantec, Adlink, TE ja Samtec.

Työnimellä COM-HD kehitettävä korttiväylästandardi on suunniteltu PCI Express Gen4:lle ja Gen5:lle. Lisäksi se tukee Ethernet-tietoliikennettä aina sadan gigabitin sekuntiopeuteen saakka.

Tulevan COM-HD-liitännän on tarkoitus tukea 64 PCIe Gen 5.0 (32 Gb/s) kaistaa ja tukea tehonsyöttöä 120-150 wattiin saakka. Liitäntä tulee tukemaan vähintään 25 gigabitin Ethernet-signaaleita paria kohden, joten se soveltuu hyvin 100 gigabitin Ethernet-liitännän signaalien siirtoon.

Liitinvalmistaja Samtec onykköstasolla mukana standardointityössä. Eilen Congatecin tilaisuudessa yritys esitteli Accelerate-liitinsarjaansa uutta liitäntää varten. Päävetäjät Congatec ja Kontron ovat käynnistäneet myös COM-H- standardointiprosessin PICMG:ssä (PCI Industrial Computer Manufacturers Group) -organisaatiossa.

Congatecin väki uskoi COM-H standardointityön etenevän nopeasti ensi vuoden aikana, joten uusdia sitä tukevia korttejakin voidaan odottaa heti hyväksymisen jälkeen. Silti uuden COM-HD-standardin ei ole tarkoitus Congatecin mukaan korvaa nykyistä COM Express standardia, vaan tulla sen rinnalle.

Lisää: Congatec (LINKKI) ja Samtecin AcceleRate-liitinesitys COM-HD:ta varten (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/