Netin komponenttijakelijat kisaavat valikoimillaan

Netin suurimmat elektroniikan komponenttikauppiaat kisaavat ostajista entistä laajemmilla valikoimillaan. Perjantaina päättyneillä Electronica2018-messuilla Mouserin Mark Burr-Lonnon kertoi yhtiösä kasvattavansa osatarjontansa yli miljoonaan komponenttiin.

Tuotemäärän laajentamisen ja myyntinsä vauhdittamana Mouser laajentaa Yhdysvaltojen Texasissa sijaitsevaa globaalia tuotekeskustaan. Edellisten laajennusten perään alkamassa on vajaan 12 000 neliön uuden jakelukeskuksen rakentaminen.

Mark Burr-Lonnon, Mouser Electronics

Mouserin EMEA-alueesta vastaava Mark Burr-Lonnon (kuvassa) ilmoitti Münchenissä yhtiön laajentavan varastojen komponenttivalikoimaansa yli miljoonan eri tuotteen laajuiseksi. Yritys suunnittelee hänen mukaan, että sillä olisi yli miljoona eri komponenttia varastossa vuoden 2018 loppuun mennessä.

Yhdysvaltalainen Mouser edustaa tällä hetkellä yli 750 valmistajan tuotteita. Usein samat tuotteet on ostettavissa myös muilta nettijakelijoilta, muun muassa Digikeyltä ja paikallisilta jakeluyrityksiltä. Siksi Uusiteknologia.fi:n tuoteosiossa julkaisemme komponenttien jakeluyhteydet piirivalmistajien omien jakelijat-linkkien kautta.

Mouserin Mark Burr-Lonnon arvioi yhtiönsä toimittavan tänä vuonna noin kahdeksan miljardia komponenttia yli 600 000 asiakkaalle 220 maassa. Yhtiö jatkaa kasvavuaan, Aasiassa plussaa tulee 47 prosenttia, Euroopassa (ENEA) 46 prosenttia ja Amerikan mantereella 35 prosenttia.

Komponenttien nettikauppa ei kuitenkaan tunne rajoja, joten kisaa käydään usein globaalisti. Aiempaan tapaan hinta ja saatavuus ratkaisee, mutta verkkokaupoista saa isojen toimijoiden lisäksi Farnellin ja Rutronikin tapaan myös teknistä tukea piiritoimitusten lisäksi. Osalla elektroniikan verkkokaupoista on tarjolla myös opetusvideoita, sovellusartikkeleita ja jopa komponenttien suunnittelukirjastoja.

Mouserin verkkokaupan sivut on käännetty jo 17 eri kielellä, muun muassa ruotsiksi. Suomea palvellaan vielä englanninkielisillä sivuilla.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!