Teollisuusyritykset yhdessä Slushiin

Satamien nostotekniikkaa kehittävä Konecranes osallistuu Slushiin teollisen Combient Foundryn kanssa. Siihen kuuluvat myös Epiroc, Kone, Saab, Scania ja Stora Enso. Konecranes kertoo etsivänsä Slushista startuppia REACH-innovaatioohjelmansa finaaliin.

Helsingissä joulukuun alussa 4.-5.12.2018 järjestettävä Slush on maailman isoin kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtuma. Tapahtuma yhdistää startupit ja teknologiakehittäjät kansainvälisten yritysjohtajien, rahoittajien ja median kanssa.

Materiaalivirtojen hallinta ja käsittely digitalisoituu ennennäkemätöntä vauhtia. Siksi Konecranes on kiinnostunut kaikista teknologioista ja ratkaisuista. Tällä hetkellä yhtiön näkyvimmät startup-yhteistyön muodot ovat Konecranes REACH startup-ohjelma sekä kumppanuus Maria 01:ssä, pohjoismaiden suurimmassa startup-yhteisössä.

Konecranes REACH -ohjelma on startupeille suunnattu polku, jonka tarkoituksena on solmia kaupallinen suhde Konecranesin kanssa. Kussakin REACH-ohjelmassa Konecranes avaa haun, joka liittyy ajankohtaiseen liiketoimintahaasteeseen.

Hakemusvaiheen jälkeen soveltuvimmat startupit valitaan esittelemään ratkaisunsa suoraan Konecranesin liiketoimintajohdolle REACH-ohjelman finaalissa, jossa valitaan yksi startup pilottiin ja mahdollisesti myös kaupalliseen tai R&D-yhteistyöhön.

Meneillään oleva REACH-ohjelma keskittyy satamien ja satamaliiketoiminnan kehittämiseen ja etsii startuppeja, jotka työskentelevät ihmisen ja koneen vuorovaikutuksen, satamien digitalisoinnin tai älykkään konttilogistiikan parissa.

Konecranesin REACH-ohjelman finaali järjestetään viikolla 50. Valittu finalisti aloittaa pilotin Konecranesin kanssa vuoden 2019 alussa.

Kuva: Uusiteknologia.fi