Formnext2018: 3D-tulostaminen yleistyy massatuotannossa

Kolmiulotteinen tulostus laajenee vaudilla massatuotannossa, viesti laitevalmistaja HP Frankfurtin Formnext 2018 -messuilla. Yritys julkisti tapahtumassa uusia sovellutuksia, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Hyvä esimerkki uusista HP:n asiakkaista on kiinalainen sopimusvalmistaja RecTech 3D, joka aikoo hankkia jopa 30 kappaletta HP Jet Fusion 3D 4210 -ratkaisua. Myös autojen valmistajat BMW ja Volkswagen kehittävät tuotantoaan HP:n 3D-tulostustekniikoiden avulla.

Kuva: HP

’’Monilla aloilla, kuten autoteollisuudessa, joka käy läpi suurinta muutostaan yli sataan vuoteen, etsitään uusia teknologioita ja HP:n kaltaisia strategisia kumppaneita’’. kertoi HP:n 3D-tulostamisesta ja digitaalisesta valmistuksesta vastaava johtaja Christoph Schell.

BMW Group hyödyntää HP:n Jet Fusion 3D 4200 -tulostinta BMW i8 Roadsterin ikkunoiden ohjauskiskojen valmistamiseen. Volkswagen Group käyttää puolestaan HP:n 3D-tulostustekniikkaa sekä muovin että metallin kanssa komponenteissan.

HP Metal Jet -metallitulostinta käytetään Volkswagenilla myös personoitujen avaimenperien ja rekisterikilpien valmistukseen.

HP kertoi tapahtumassa lähteneensä yhteistyön myös suunnitteluohjelmistoja kehittävän Autodeskin kanssa, jotta 3D-suunnitteluun saataisiin tarpeellisia työkaluja.  UudenAutodeskin Fusion 360 -ohjelman  avulla luvataan 3D-suunnittelun tehostuvan, ja protovaiheesta voi päästä nopeammin tuotantoon.

HP julkisti myös jokin aika sitten myös edullisemmat Jet Fusion 3D 300/500 -sarjansa, jotka täydentävät yrityksen nykyisiä teollisuustasoisia ratkaisuja. Uudet sarjat antavat HP:n mukaan asiakkaille mahdollisuuden siirtyä protovaiheesta täyteen tuotantoon samaa HP Multi Jet Fusion -alustaa käyttäen.

TAUSTAA:Lisätyn valmistuksen Formnext2018-messut keräsi Frankfurtiin 13.-16.11.2018 lähes 27 000 alan spesialistia. Tapahtumassa oli esillä runsaat 600 näytteilleasettajaa. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 19-22.11.2019. Lisäksi Suomessa  järjestetään huhtikuun alkupuolella Nordic 3DExpo-näyttely Espoon Otaniemessä.

Lisää: Formnext2018-lopputiedote (LINKKI) ja Nordic 3DExpo (LINKKI)

Kuva: Messago / Formnext 2018 / Thomas Masuch

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!