Junction2018: 48 tuntia riitti latausinnovaatioon

Espoon Otaniemessä koodattiin koko viikonloppu. Innovaatiokilpailuun otti osaa 1200 koodaria, muotoilijaa ja bisnesosaajaa eri puolilta maailmaa. Kisan 20 000 euron pääpalkinnon voitti suomalainen tiimi, joka kehitti sovelluksen sähköautojen latauspisteiden vuokraamiseen. Myös IoT oli vahvasti mukana viikonlopun koodauskisassa.

20 000 euron pääpalkinnon voitti Aalto-yliopiston tiimi, joka kehitti Estolle sovelluksen sähköautojen latauspisteiden vuokraamiseen. Kuva: Ensto/Twitter.

Voittajatiimin projekti vastasi sähköistysratkaisujen tarjoaja Enston haasteeseen sähköautojen latausasemien käyttäjäkokemuksen parantamisesta. Tällä hetkellä latausasemia puuttuu monilta tiheästi asutuilta alueilta.

Voittajatiimi kehitti AirBnb:n kaltaisen sovelluksen, jonka kautta sähköauton latauspisteen omistaja voi vuokrata latauspistettään muille sähköautoiijoille. Ratkaisun kehittivät Aalto-yliopiston opiskelijat Teemu Taskula, Andreas Urbanski ja Ville Toiviainen, jotka sattumalta voittivat Junctionin myös viime vuonna.

“Olimme mukana kahdella sähkön käyttöön liittyvällä haasteella. Voittajatiimi yhdisti projektissaan huikean teknisen toteutuksen Enston rajapintoihin, minkä lisäksi tuotteen bisnesmahdollisuudet oli mietitty loppuun asti. Toteutuksen kruunasi käyttäjäystävällinen käyttöliittymä”, sanoo voittajahaasteen asettaneen Enston softakehityksestä vastaava Ville Parviainen.

Muita finaaliin päätyneitä ratkaisuja olivat muun muassa ilman internetiä toimiva kommunikaatiojärjestelmä luonnonkriisien varalle, kestävämpiin ostoksiin kannustava sovellus ruokakauppaan sekä vanhuksia suunnistamaan avustava älykävelykeppi.

“Moni ei uskoisikaan, kuinka paljon 48 tunnissa voi luoda. Osallistujille tämä on ainutlaatuinen paikka luoda jotain uutta teknologian avulla. Yritys- ja organisaatiopartnerit saavat puolestaan mukaansa uudenlaisia ideoita – ja toivottavasti myös uusia osaajia”, jatkaa Junctionin toimitusjohtaja Iiro Nurmi.

Hackathonin aikana kehitettävän ratkaisun ei tarvitse olla valmis tuote, vaikka tämän vuoden  voittaja pitkälle mietitty olikin. Jotta useammasta projektista syntyisi oikea tuote tai startup, Junction 2018 tarjosi tiimeille monipuolista sparrausta viikonlopun aikana. Viikonlopun aikana buukattiin noin 300 rekry- ja sparraustapaamista.

Tapahtumassa vierailivat viikonlopun aikana mm. Supercellin Ilkka Paananen ja sisäministeri Kai Mykkänen.

Kuva: Espoon Junction 2018 -hackathon otti osaa 1200 koodaria, muotoilijaa ja bisnesosaajaa, jotka kehittivät yli 300 ratkaisua yritysten ja organisaatioiden haasteisiin IoT-ratkaisuista voittaneeseen sähköautojen lataussovellukseen. Kuva: Junction 2018.