5G-puhelin joka neljännellä kymmenestä vuonna 2024 – miljoonia IoT-laitteita

Maailmalla on 1,5 miljardia 5G-liittymää vuoteen 2024 mennessä, ennakoi Ericsson uudessa mobiiliraportissaan. Myös mobiiliverkkoihin pohjautuvien IoT-yhteyksien odotetaan ylittävän neljän miljardin laitteen määrän seuraavan kuuden vuoden aikana.

Ericssonin raportti arvioi, että 5G:stä on tulossa maailmanlaajuisesti nopeimmin yleistyvä mobiiliviestinnän teknologiasukupolvi. Vaikka raportti ei kerro maakohtaisia lukuja, on Suomen roolista 5G:n suunnannäyttäjänä silti selviä merkkejä.

”Mobiilidataliikenteen huima kasvu ennakoi 5G:n tulemista. Kasvujohteinen kehitys näkyy yhä myös Suomessa, jossa olemme olleet jo pitkään maailman ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä’’, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

5G-kännyköiden lisäksi mobiiliverkkoihin pohjautuvien IoT-yhteyksien määrä kasvaa, kun NB-IoT- ja Cat-M1 -teknologioita otetaan yhä yleisempään käyttöön.

Silti vuoden 2024 arvioidusta 4,1 miljardista mobiiliverkkoon pohjautuvasta IoT-yhteydestä 2,7 miljardia olisi Koillis-Aasiassa ei Euroopassa. Suomalaisten vientiyritysten kannattaa tulevaisuudessa panostaa lisää uusiin digi- ja IoT-pohjaisiin palveluihin. Niiden avulla Suomi pysyy viennissä kilpailukykyisenä.

Lisää: Ericssonin Mobility Report 2018 (LINKKI)