Uusi kansainvälinen datakeskus Espooseen – hinta 17 miljoonaa euroa

Yhdysvaltalainen Equinix  kertoi tänään avaavansa Espoossa uuden International Business Exchange -datakeskuksen nykyisen HE6-datakeskuksen viereen. Yritys investoi HE7-datakeskuksen ensimmäiseen vaiheessa 17 miljoonaa euroa. Uusi keskus on osa yrityksen laajaa datakeskusverkostoa.

Puhtaasti uusiutuvaa energiaa käyttävään HE7-keskukseen on tulossa yhteensä 1475 laitekaappia, joista ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 250. Uusi keskus pitäisi valmistua ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Suomen datakeskukset ovat kiinteä osa Equinixin kansainvälistä Platform Equinix -kokonaisuutta, joka koostuu yhteensä 200:sta yhteenliitetystä datakeskuksesta 52 maassa. Suomessa yritys on laajentanut toimintaansa useassa vaiheessa.  Aikaisemmin tänä vuonna Equinix laajensi HE5-konesaliaan.

Yhtiölle Suomi on tärkeä digitaalinen kansainvälinen yhteyspiste, joka yhdistää Venäjän ja Baltian maat muuhun Eurooppaan tehokkailla suorilla yhteyksillä ja merenalaisilla kaapeleilla. Näihin kuuluu tehokas Cinia C-Lion1 -datakaapeli Suomen ja Saksan välillä, jonka ansiosta tieto kulkee 144 terabittiä sekunnissa alle 20 millisekunnin viiveellä Helsingin ja Frankfurtin välillä.

Toimitusjohtaja Sami Holopainen, Equinix Suomi

Tuleva Equinix HE7-keskus tarjoaa yhteydet yli 1300 yritykseen, mukaan lukien maailman suurimmat pilvipalvelut Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Amazon Web Services (AWS) ja Oracle Cloud.

“Lukuisat kotimaiset ja kansainväliset asiakkaamme tarvitsevat jatkuvasti lisää kapasiteettia suorayhteyksiin muun muassa pilvipalveluihin ja SaaS-ohjelmistotoimittajiin”, kommentoi Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen.

Julkisten internet-yhteyksien lisäksi Equinix tarjoaa kovassa kasvussa olevia suoria keskinäisiä yhteyksiä yritysten välille (engl. interconnection).

Equinixin Global Interconnection Index (GXI) -tutkimuksen mukaan keskinäisissä yhteyksissä liikkuva datan määrä kasvaa Euroopassa nyt 48% vuodessa saavuttaen vuonna 2021 yhteensä 1900 Tbps -volyymin.