Slush kokoaa startup-väen Helsinkiin – Katso nettivideona!

Vuoden lähtövalmiina odottanut Suomen satavuotisjuhlasatelliitti piti lähteä jo runsas viikko sitten avaruuteen, mutta  SpaceX-yhtiö on siirtänyt Falcon 9-kantorakettinsa laukaisua useita kertoja huonojen sääolosuhteiden ja lisätarkistusten takia. Laukaisu onnistui maanantaina 3. joulukuuta kello 20.32 Suomen aikaa. Onnistuneen laukaisun voi katsoa nettivideona.

Viime vuonna Slushiin osallistui noin 20 000 kävijää, joihin kuului perinteisen yritysväen lisäksi 2 500 startupia, 1 500 sijoittajaa ja 600 kansainvälisen median edustajaa. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan entistäkin kansainvälisempää vierasjoukkoa yhteensä yli 130 maasta.

Varjon Urho Konttori esitteli viime vuoden Slushissa yrityksen virtuaalisilmikon. Kuva: Slush17/Kai Kuusisto.

Yhdentoista vuoden aikana kasvanut maailman startup- ja teknologiatapahtumien kärkijoukkoon. Tapahtuma on erityisesti sijoittajien suosiossa, sillä tapahtuma painottaa enemmän teknologian kasvubisnestä, kuin varsinaisia teknisiä innovaatioita. Niitäkin varmaan nähdään, sillä esimerkiksi viime kerralla älysormusmerkki Oura ja virtuaalitodellisuuden Varjo Technologies esittelivät uusimpia ratkaisujaan.

Slushissa on mukana myös talousmedia eri puolilta maailmaa. Tapahtuman viestejä välitetään kaikissa sähköisissä välineissä twitteristä Facebookiin ja tarjolla on myös suoria videolähetteitä tapahtumasta. Esimerkiksi Helsingin Sanomat välittää HSTV-nettikanavallaan tiistaina ja keskiviikkona kello 10-18 välillä suoraa kuvaa kolmelta päälavalta ja haastattelee huippupuhujia, kansainvälisiä startup-yrityksiä ja sijoittajia.

Slushin vetovoimasta kertoo myös se, että tapahtuman toteuttamiseen osallistuu jälleen noin 2 200 vapaaehtoisen joukko. Tapahtuma on viime vuosina levinnyt Helsingin lisäksi myös Tokioon ja Singaporeen.

Viime vuonna Slush 100 -kisan voitti ultraääneen perustuvan puhdistustekniikan kehittänyt Altum Technologies. Kuvaaja: Samuli Pentti / Slush

Helsingin alueelle Slush-väen jättämän rahan, tapahtumajärjestämisen työllisyysvaikutusten ja Suomelle satavan kansainvälisen näkyvyyden lisäksi Slushin arvoa voidaan mitata syntyvien investointien, kauppojen ja kontaktien määrällä. Tulossa onkin jälleen laaja joukko rahoittajia erityisesti Yhdysvalloista.

Tapahtumassa myös monet Suomen suomalaiskaupungit ja yliopistot nostavat profiliaan. Esimerkiksi Helsinki lanseeraa Slushin yhteydessä kasvuyrityskampus Maria 01:n, jonka ensivaiheesta kerroimme kuukausi sitten nettiuutisissa (LINKKI).

Teollisuusyrityksistä satamien nostotekniikkaa kehittävä Konecranes osallistuu Slushiin teollisen Combient Foundryn kanssa. Samaan osastoon  kuuluvat myös Epiroc, Kone, Saab, Scania ja Stora Enso. Konecranes kertoo etsivänsä Slushista startuppia REACH-innovaatioohjelmansa finaaliin.

Seminaarien ja messuosastojen lisäksi  Slushin henkeä voi aistia Helsingin keskustassa after work -alue Slush Founders Streetillä, jonka toivotaan kokoavan startup-väkeä iltaisin Kalevankadulle. Founders Streetin avajaistapahtuma järjestetään jo  Slushia edeltävänä maanantaina 3. joulukuuta kello 19. Jopa Helsingin kaupungintalo on valaistu Slush-väreihin.

Lisää: Slush 2018 -pääsivu (LINKKI), Helsingin Sanomien Slush-nettivideolähetykset 4.-5.12.2018 kli 10.00-18.00 (LINKKI) ja aiemmat Slush-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Aloituskuva: Slush 2018

Päivitetty 4.12.2018

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!