Ericsson vie Volvot 5G-pilveen

Volvo sopinut Ericssonin kanssa autojen Connected Vehicle Cloud (CVC) -alustan käyttööotosta. Uuden ohjelmistoalustan kautta autot saadaan pilvipalveluiden piiriin yli 120 markkina-alueella maailmanlaajuisesti. Sopimus on jatkoa yritysten Connected Vehicle Cloud -kehitystyölle.

Palvelut hyötyvät myös kaupallisten 5G-verkkojen mahdollistamista tietoliikenteen kasvavasta nopeudesta, vähäisestä viiveestä ja kriittisten sovellusten vaatimasta kapasiteetista, jota esimerkiksi autonominen ajaminen vaatii.

Tulevaisuudessa verkon digitaaliset palveluista on tulossa yhä merkittävämpi erottautumistekijä autoa valitseville kuluttajille.

Volvo, kuten muutkin merkittävät autoteollisuuden toimijat, keskittyvät yhä vahvemmin varmistamaan verkkoon kytketyn auton palvelut, kun ohjelmistopohjaisten palveluiden merkitys kasvaa digitalisaation myötä.

Palvelua tarjotaan useiden, maantieteellisesti hajautettujen tukikeskusten kautta. Alusta ottaa huomioon Ericssonin mukaan kaikki turvallisuuteen, yksityisyydensuojaan ja muihin laillisiin asioihin, kuten GDPR:ään, liittyvät velvoitteet maailmanlaajuisesti.

Sopimus on Ericssonin Connected Vehicle Cloud -sopimuksista suurin.

Kuvituskuva: Volvo

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!