Ruuvin saa kotikäyttöön – jouluksi

Harrastajaprojektina liikkeelle lähtenyt Ruuvi hakee entistä laajempaa hyödyntäjäjoukkoa joulukaupasta. Ruuvi tarjoaa ostettavaksi IoT-moduulin yksittäispakkauksessa Android-ohjelmistolla ryyditettynä. Applen Ios-tuki on tulossa hieman myöhemmin.

Ruuvi Station 1.0 -sovellus Androidille. Tulossa on myös Ios-versio Applen puhelimille.

Bluetooth-pohjaista RuuviTagin yksittäispakkausta myydään netissä 29 euron (0 %) hinnalla eli Suomessa kuluttajille 36 euron verollisella hinnalla. Ennen tiistaita 11.12 tilanneet saavat nettisivun mukaan erikoislahjan ja tuote luvataan toimittaa vielä ennen ennen jouluaattoa.

Helpottaaksen RuuviTag-moduulin käyttöä sitä varten on tehty Ruuvi Station -mobiilisovellus.  Sen 1.0 -versio on ladattavissa Googke Playsta.

RuuviTag-moduuli aukaistuna.

Bluetooth-yhteyden kautta moduulista saadaan kännykän sovellukseen moduulin lämpötila-, ilmankosteus- ja painetietojen lisäksi liiketietoa. Moduuli on säänkestävä IP67-luokituksella.

RuuviTag-moduuli (myös piirikorttina) perustuu Nordic Semiconductorin nRF52832-piiriin. Siinä on Armin Cortex M4F-ydin, 512 kilotavua flashia ja tuki 2,4 GHz:n Bluetooth 5:lle.

Moduulissa voidaan käyttää Bluetoothin lisäksi myös kanadalaista ANT:n ja suomalaisen Wirepas Mesh-protokollaa. Antureina on ST Microelectronicsin kolmen akselin LIS3DH-liikeanturi, Bosch BME 280 lämpö-kosteus-paineanturi ja 1000 milliampeerin nappiparisto CR2477. Pyöreässä moduulissa on kaksi painikettam, lediä ja NFC-antenni.

Yritys esitteli uutta moduulipakettiaan ja ohjelmistoaan ensi kerran viime viikon Slush-tapahtumassa.

Lisää: Ruuvi (LINKKI), RuuviTag-tuotetieto (LINKKI) ja -moduulin nettimyynti (LINKKI) sekä aiemmat RuuviTagia käsitelleet uutiset (LINKKI) ja osana laajempaa IoT-moduuliartikkelia Uusiteknologia 1/2018 -numerossa (LINKKI, vapaasti luetavissa).

Kuva: Ruuvi-twitter

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018