Oululainen IoT-yritys sai lisää rahaa vientiin

Oululainen IoT-tekniikkaan keskittynyt Haltian vie päätökseen 4,5 miljoonan euron rahoituskierroksen Slushissa vauhdittaakseen IoT-alustaansa pohjautuvien digitalisaatioratkaisujen vientiä kansainvälisille markkinoille. Yritys on kasvanut tänä vuonna voimakkaasti juuri vientimarkkinoilla.

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Inventure sijoittaa Haltianiin kolme miljoonaa ja joukko nykyisiä sekä uusia sijoittajia kuten Nordic Option Oy, Scripo Oy Vencubator ja Sijoittaja.fi osallistuvat kierrokseen.

Oululaisyritus odottaa nopeaa liikevaihdon kasvua lähivuosina ja sijoituskierroksen on tarkoitus moninkertaistaa yrityksen liikevaihto nopeasti. Haltian pyrkii tiedotteen mukaan kansainvälisesti johtavaksi toimijaksi kaupallisten IoT-ratkaisujen alalla valikoiduissa markkinoissa.

Lähtökohtana on, että Haltian tarjoaa tuotekehityspalveluiden lisäksi tiedonkeruuratkaisun yritysten digitalisaatioprojekteihin. Haltian on panostanut tänä vuonna reippaasti myyntiin ja markkinointiin. Tämä on johtanut yrityksen mukaan kymmeniin uusiin asiakkuuksiin ja useita uusia kaupallisia ratkaisuja odotetaan julkistettavan vuoden 2019 aikana.

”Maailmanlaajuisesti kaupallinen IoT on juuri lähtemässä käyntiin, joten ajoituksemme vaikuttaa täydelliseltä laite-, ohjelmisto- ja palvelutarjontamme huomioon ottaen.” Haltianin toimitusjohtaja ja perustajajäsen, Pasi Leipälä, sanoo.

TAUSTAA: Haltian on vuonna 2012 perustettu oululainen tuotekehitys ja IoT -palveluyritys, joka työllistää tällä hetkellä yli 70 IoT:n ja tuotekehityksen kehittäjää. Haltian kehittää IoT-alustaa ja -laitteita Thingsee-brändinsä alla ja on saanut muun muassa 2018 Gartner Cool Vendor -tunnustuksen IoT palveluiden saralla

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!