Tekoälyprosessori auttaa ”näkemään” kasvonilmeet

Kiinalainen kännykkävalmistaja Huawei on kehittänyt älypuhelinsovelluksen, joka auttaa näkövammaisia ”näkemään” keskustelukumppaninsa kasvonilmeet. Puhelimensa Kirin 980 -piirin tekoälylaskennan avulla voidaan tunnistaa erilaisia kasvonilmeitä, kuten ilon ja surun, ja soittaa äänimerkin eri ilmeille.

Huawei Facing Emotions -älypuhelinsovellus tunnistaa kasvonilmeiden perusteella seitsemän perustunnetta – ilon, surun, pelon, yllättyneisyyden, vihan, ylenkatseen ja inhon. Sovellus soittaa kullekin ilmeelle tunnistettavan äänimerkin.

Tekoälyprosessori Kirin 980.

Reaaliaikainen kasvonilmeiden tunnistus vaatii tehokasta prosessoria ja kehittynyttä tekoälyä. Tällä hetkellä vain Huawein lippulaivapuhelin Huawei Mate 20 Pro, jossa on tekoälyprosessori Kirin 980, pystyy vastaamaan Facing Emotions -sovelluksen teknisiin vaatimuksiin.

Huawein Huawei Mate 20 Pro:ssa voidaan hyödyntää uutta kasvonilmeiden tunnistusta.

’’Tulevina vuosina tehokkaita älypuhelimia on entistä useammalla, ja tekoäly kehittyy suurin askelin. Erilaisten arkea parantavien tekoälysovellusten määrä tulee kasvamaan nopeasti, Huawein kuluttajaliiketoiminnan teknologia-asiantuntija Jesse Kajes sanoo.

Kännykkäsovelluksen avulla näkövammainen saa välittömästi tietää, milloin hänen keskustelukumppaninsa esimerkiksi hymyilee. Tämä tuo kommunikointiin tason, jollaista näkövammaisilla ei ole aiemmin ollut. Sovellus on kehitetty yhteistyössä näkövammaisorganisaatioiden kanssa.

Lisää: Huawein kasvontunnistustekniikkaa (LINKKI)

TAUSTAA: Toiseksi suurimmaksi noussut Huawei otsikoissa – tutkii myös Suomessa

  • Huawei nousi vuoden 2018 toisella kvartaalilla maailman toiseksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi toimitettujen puhelinten kappalemäärissä mitattuna.
  • Huaweilla on myös laajaa verkkolaitteiden valmistusta, josta yritys on ollut viime viikot laajalti esillä maailman lehdistössä Yhdysvaltain verkkovakoilusyytteiden takia. Lisää aiheesta (LINKKI).
  • Suomessa Huawein on tutkimus- ja tuotekehityskeskukset sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella.
  • Maailmalla yrityksellä on 18 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta seitsemässä muussakin Euroopan maassa, kuten Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!