Suomi vie kyberosaamista Singaporeen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on allekirjoittanut yhteistyöesisopimuksen singaporelaisen korkeakoulun kanssa. Tarkoituksena on perustaa Singaporeen kyberturvallisuusosaamisen kehittämiskeskus, joka toimisi Suomessa  kehitettyjen oppien mukaisesti.

Singaporeen perustettava keskus tuleetarjoamaan palveluitaan singaporelaisille ja aasialaisille yrityksille. Tavoitteena on myös toteuttaa ensimmäinen JYVSECTEC:n kehittämän mallin mukainen kyberharjoitus Singaporeen toteutettavassa RGCE (Realistic Global Cyber Environment) -ympäristössä vuoden 2019 aikana.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa JAMK:n rehtori Jussi Halttunen (vas.), suurlähettiläs Paula Parviainen ja Singapore Polytechnicin rehtori Soh Wai Wah. Kuva Heli Sutinen, JAMK.

 

JYVSECTEC on vuodesta 2011 lähtien kehittänyt kyberturvallisuuden osaamista ja realistista kyberharjoitusympäristöään. Sen avulla voidaan tehdä turvallisesti realististisiä kyberharjoituksia erilaisten organisaatioiden kybervalmiuden ja häiriönsietokyvyn kehittämiseen.

’’Yhteistyön toteutuessa kyberturvallisuudesta tulee Suomelle uusi merkittävä koulutusosaamisen viennin osa-alue, toteaa JAMKin IT-instituutin johtaja Mika Karjalainen.

Uusi keskus hyödyntäisi toiminnassaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutissa toimivan kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC:n toimintamallia ja harjoitusmetodeja.

Kyberturvallisuuskeskus on toteuttanut Suomessa kansallisia kyberturvallisuusharjoituksia vuodesta 2013 lähtien ja ollut mukana myös kansainvälisessä harjoitustoiminnassa, sekä tuottanut useille kriittisen infrastruktuurin toimijoille harjoituksia.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!