Telia tuo älypohjalliset junnuvalmennukseen

Huipputasolla urheilijat käyttävät jo laajalti digipalveluita ja viimeisintä dataa harjoittelun tukena, mutta nyt Telia haluaa tukea uusimmalla tekniikalla myös Palloliiton juniorijoukkueiden harjoittelua. Yritys tuo junioreille tarjolle suomalaisen Xampionin liikeanturein varustetut älypohjalliset.

Sykemittauksesta liikkeelle lähtenyt urheilun digitalisoituminen saa lisäpontta urheilulajikohtaisista älytuotteista. Jalkapallonappiksiin sujautettavat Xampion-anturipohjalliset seuraavat pelaajan teknistä suoritusta pallon kanssa ja tarjoavat samalla kattavasti dataa liikkeistä kentällä.

”Xampion auttaa pelaajia ja valmentajia ymmärtämään paremmin kentällä tapahtuvia asioita”, kertoo Xampionin kehittäneen kaarinalaisen Progdan toimitusjohtaja Tero Suominen.

Kuva: Progda Oy / Xampion

Älypohjallisten avulla voidaan mitata juoksunopeutta, kuljettua matkaa, tempoa, intensiteettitasoja, pallokosketuksia, kontaktin voimakkuutta sekä osumakohtaa ja kontaktin tyyppiä.

Data ladataan suorituksen jälkeen automaattisesti mobiilisovellukseen, jotka ovat ilmaiseksi ladattavissa Google Playstä ja App Storesta.

Suomessa Xampionit ovat olleet testissä HJK:n juniorijoukkueella ja muutamalla junioritalentilla.

”Haluamme Xampionin kanssa tukea erityisesti nuorten pelaajien kehitystä ja valmennusta”, kertoo Telia Finlandin jalkapalloyhteistyöstä vastaava Karri Suoraniemi.

Myös e-urheilu kiinnostaa operaattoreita

Telia ja Palloliitto järjestävät helmikuun alussa Assembly Winter -tapahtumassa ensimmäisen merkittävän e-jalkapallotapahtuman Suomessa.
FIFA 19 Finnish Championship -turnaus mitellään Helsingin Messukeskuksessa.

Kyseessä on järjestäjien mukaan Suomen suurin FIFA-turnaus, jossa kartoitetaan myös potentiaalisia e-jalkapallomaajoukkueen pelaajia.Telia on ollut vuodesta 2017 lähtien Palloliiton pääyhteistyökumppani.

Telia on testaillut uutta tekniikkaa ja katsojakokemusta myös Helsingin Telia 5G jalkapalloareenalla, jossa viime syksynä avattiin myös Telian ensimmäinen 5G-verkko esikaupalliseen käyttöön. IoT-tekniikalla demottiin esimerkiksi jalkapalloilijoiden liikkumista kentällä.

Kilpaileva teleoperaattori Elisa järjestää tammi-helmikuussa mobiilipelipalvelu Hatch kanssa 5G-pelitapahtuman Tampereella, Jyväskylässä, Turussa ja Helsingissä. Yhtiö on järjestämässä syyskuuksi Suomen ensimmäistä e-urheilun megatapahtumaa Starquad Eventin kanssa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018