Sähköinen lentäminen kiinnostaa – konferenssi tulossa

Ekologista teknologiaa otetaan tulevaisuudessa käyttöön lentämisessä ja kaupunkiliikenteeseen suunnitellaan jo sähköllä toimivia lentokoneita. Miten Suomi pysyy tässä kehityksessä mukana ja miten asia pitää huomioida kaupunkiarkkitehtuurissa? Asiaa pohditaan Helsingissä järjestettävässä alan konferenssissa. Voit seurara tapahtumaa 6.3 klo 9.00 alkaen videolähetteenä.

Ecological and electric aviation -konferenssin järjestää MAF Suomi (Suomen Lähetyslentäjät ry) yhdessä Helsingin sähkölentoyhdistyksen kanssa.  Kongressin tarkoitus on tarjota ajantasaista tietoa suomalaisille päättäjille sekä nostaa julkiseen keskusteluun nopeasti etenevä ekologinen kehitys lentämisen teknologiassa ja tuoda esille tämän kehityksen Suomelle tuomat mahdollisuudet.

Tarjolla on jo esimmäiset sähkölentokoneet. Kuvassa Suomeen tuotu akkukäyttöinen Alpha-lentokone.

Ekologisen ja sähköisen lentämisen seminaaritapahtuma järjestetään Helsingin kaupungin kirjastossa Oodissa . Mukana konferenssia tukemassa muun muassa Finavia, Finnair, Innovarch, Lilium ja Neste.

Pystysuoraan nousevat sähköiset VTOL-koneet tulevat mullistamaan kaupunkiliikenteen tulevaisuudessa, mutta myös kiinteäsiipisiä sähköisiä lentokoneita tarvitaan järjestäjien mukaan matkustajaliikenteessä.

Mukana ovat esimerkiksi saksalaisyhtiön Lilium Jet sekä toisen saksalaisyhtiön Volocopter sekä Airbus-yhtiön  tulevaisuuden konsepti sähköllä toimivasta E-Fan-koneesta.

Tapahtumassa ovat mukana myös uusiutuvat ilmailupolttoaineet,  joissa suomalainen Neste on hyvin mukana. Niiden lisäksi ekologisen ja sähköisen ilmailun konferenssi valottaa myös niiden vaikutuksia kaupunkisuunnitteluun, josta puhumassa on espoolaisen arkkitehtitoimisto Innovarchin Juha Lampi.

Konferenssin päätteeksi järjestetään debatti, jossa suurimpien eduskuntaryhmien poliitikot keskustelevat ja väittelevät, miten Suomi pysyy mukana tässä kehityksessä. Mukana ovat  muun muassa energia- ja ympäristöministeri Kimmon Tiilikainen (kesk.) ja tekniikan tohtori kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.).

Lisää: Lisätiedot (LINKKI) ja linkki videolähetteeseen  (LINKKI)

Kuva: Saksalainen Volocopter rakentaa täysin sähköistä miehitettyä VTOL (vertical takeoff and landing) -lentokonetta. Tulevaisuudessa uudenlaisen lentolaitteen avulla halutaan helpottaa esimerkiksi kaupunkien liikenneongelmia.

Päivitetty 6.3.2019