Ongelmia tiedossa – kuka tahansa voi ostaa kiristysohjelmia palveluna

Haittaohjelmia voi ostaa jo palvelunakin netistä, kerttoo Check Point -yhtiön uusin raportti. Tavalliset amatööritkin pystyvät näin käärimään rahaa kiristyshaittaohjelmien avulla, kuten lehdistössö laajalti käsitelty GandCrab -kumppanuusohjelman tapaus osoitti.

Amerikkalaisyhtiön uusin tietoturvaraportti tuo esiin kyberrikollisuuden demokratisoitumisen. Ostopalveluissa yhteistyökumppanit pitävät Check Pointin mukaan noin 60 prosenttia uhreilta kootuista lunnaista, ja haittaohjelman kehittäjät saavat loput noin 40 prosenttia.

Ongelma suuruutta kuvaa, että pelkästään GandCrabilla on yli 80 aktiivista levittäjää, jotka tartuttivat kahden kuukauden aikana 50 000 uhria ja perivät lunnaita arviolta 300 000 ja 600 000 dollarin välillä liikkuvan summan.

”Kyberrikolliset kehittävät jatkuvasti uusia liiketoimintamalleja, kuten haittaohjelmien kumppanuusohjelmia, maksimoidakseen laittomat tulonsa mahdollisimman riskittömästi’’, sanoo Check Pointin markkinointivastaava Peter Alexander.

Check Pointin Security Report 2019 perustuu yrityksen maailmanlaajuisen ThreatCloud-verkoston keräämiin hyökkäystietoihin. Raportti julkistettiin Check Pointin CPX 2019 -tapahtumassa Las Vegasissa keskiviikkona.

Lisää: Check Pointin Security Report 2019, part 2 (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018