Ruotsin Vinnova vauhdittaa tekoälykehitystä – suomalaiskoulutuksella

Helsingin yliopiston ja teknologiayhtiö Reaktorin kehittämä Elements of AI -verkkokurssi alkaa tänä keväänä myös Ruotsissa. Kurssista kerrottiin eilen Vinnovan AI Innovation of Sweden -tekoälykeskuksen avajaisissa Göteborgissa.

Ruotsinkielinen kurssi toteutetaan yhteistyössä Ruotsin teknologia-rahoittaja Vinnovan tukeman AI Innovation of Sweden -verkoston sekä ruotsalaisten yhteistyöyliopistojen kanssa. Tekoälykeskus sijaitsee Lindholmenin tiedepuistossa Etelä-Ruotsissa.

Tekoälykeskuksen lanseerauksen yhteydessä myös Ruotsissa käynnistyi kurssiin liittyvä #tekoälyhaaste-kampanja (#aiutmaningen, #aichallenge), johon elinkeinoministeri Mika Lintilä haastoi Ruotsin energia- ja digitalisaatioministeri Anders Ygemanin.

Kampanjan tavoite on saada yksi prosentti Ruotsin väestöstä tutustumaan tekoälyyn.
Ruotsi on ensimmäinen ulkomaa, jossa kurssista toteutetaan oma versio.

Projektia vetävän Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Teemu Roosin mukaan myös esimerkiksi Tanskassa, Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Brasiliassa ja Dubaissa on oltu kiinnostuneita käännösversioista.

Ruotsinkielinen kurssi aukeaa kevään 2019 aikana. Myös Suomesta on mahdollista suorittaa ruotsinkielinen kurssi.

Lisää: Elements of AI (LINKKI) Vinnovan AI Innovation of Sweden (LINKKI) -keskus.

Kuva: AI Innovation of Sweden

TAUSTAA:

  • Elements of AI kaikille avoin, ilmainen verkkokurssi (MOOC), joka tarjoaa perustiedot tekoälyyn liittyvistä käsitteistä, käyttötavoista ja rajoitteista.
  • Kurssin on suorittanut yli 13 000 ihmistä ympäri maailman. Alun perin kurssi julkaistiin toukokuussa 2018, ja sen voi suorittaa myös suomeksi.
  • Kurssin ovat toteuttaneet yhteistyössä Helsingin yliopisto ja teknologiayritys Reaktor.
  • Peruskurssille osallistuakseen ei tarvitse koodaustaitoja, mutta myöhemmin tänä vuonna alkavalla jatkokurssilla on tarpeen hallita Python-ohjelmointikielen perusteet.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

&nbsp