Flex valmistaa Varjon VR-silmikot Kiinassa – katso täältä rakenne

Pääosin entisten nokialaisten perustama Varjo on saanut virtuaalitodellisuuden silmikkonsa myyntikuntoon.Uudet ennätystarkkaan kuvaan pystyvän VR1-silmikon valmistaa Kiinan Zhuhain tehtaillaan Flex, joka yksi maailman suurimmista sopimusvalmistajista.  Katso miten uudenlainen silmikko rakentuu.

Varjon VR-1-uutuuden myyntihinta on lähes 6000 euroa ja laitteet ovat tarkoitettu pelkästään ammattilasten käyttöön esimerkiksi autoteollisuuden muotoilijoista eri alojen tutkimus- ja tuotekehitysväelle. Silmikkoa ovat jo kokeileet autonvalmistajista Audi, Volvo ja Volkswagen sekä eurooppalainen lentokonevalmistaja Airbus.

Suomalaisyrityksen VR-lasit tarjoavat aivan uudenlaista uraauurtavaa kuvan tarkennustekniikkaa, joka eroaa suuresti muista myynnissä olevista kuluttaja- ja ammattilaissilmikoista.

Bioniseksi näytöksi yrityksen kutsuman tekniikan luvataan vastaavan ihmisen silmän tarkkuutta. Siihen päästään silmien liikettä seuraavalla 20/20 Eye Tracker -tekniikalla (ks. kuva)

Bionic Display  yhdistää 1920 x 1080 pikselin Microled- ja 1440 x1600 AMOLED-näytöt. Kokonaistarkkuudeksi ilmoitetaan yli 60 ppd/3000 PPI, ja kuvataajuudeksi 60/90 Hz.

Liitännät ovat kuitu ja USB-C.  Silmikkoa varten on erillinen teholähde. Silmikko painaa 605 grammaa ilman kiinnitysosia.

Suunnittelu on tehty pääosin Suomessa yhdessä sopimusvalmistaja Flexin kanssa, jonka Kiinan Zhunain tehtaalla silmikot myös valmistetaan.

Maailman suurimpiin sopimusvalmistajiin kuuluva yritys tunnettiin aiemmin nimellä Flextronics.  Flexillä on Zhunaissa tehtaan lisäksi innovaatio- ja tuotekehityskeskus. Suomen tuotekehityskeskus sijaitsee Oulussa.

Katso tästä kuva isompana (LINKKI)

Varjo Technologies on saanut jo alkumetreillä varsin muhkean rahoituksen. Tähän mennessä yritys on kerännyt rahoitusta lähes 46 miljoonan euron verran. Uusimman 26,5 miljoona dollarin rahoitusruiskeen yritys sai viime syksynä.

Varjo Technologies on perustettu 2016. Yrityksen runsaan sadan henkilöstön joukko on Suomessa. Lisäksi yrityksellä on väkeä Kiinan lisäksi Yhdysvallioissa.

Myöhemmin tänä vuonna Varjo on tuomassa myös  Mixed Reality -lisäosan, joka mahdollistaa saumattoman siirtymisen todellisen, virtuaalisen ja laajennetun AR-sisällön välillä.

Uusi VR-1 tukee yleisimpiä ​​3D-ohjelmistotyökaluja ja -moottoreita, kuten Unreal, Unity Autodesk VRED, PREPAR3D, ZeroLight ja VBS Blue IG). Varjon SDK-kehitysympäristö mahdollistaa myös integroinnin mukautettuihin 3D-moottoreihin

Lisää: Varjo Technologies (LINKKI), silmienseuranta (LINKKI), VR-1-tuotetiedot (LINKKI) sekä aiemmat Varjon silmikkoa käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018