Uudenlaisen sähköpolkuauto tositoimiin

Tamperelainen Rideascoutin ja Valmet Automotiven insinöörien kehittämä akulla ja tuhannen watin moottorilla varustettu kevytajoneuvo Scouter LMV on edennyt lanseerausvaiheeseen. Rideascout tähtää Scouterin sarjavalmistuksen aloittamiseen vuoden 2020 alussa.

Scouter LMV on kaksipaikkainen nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo.  Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Sähkömoottorin teho on 1000 wattia.

Lisäksi Valmet Automotive vastaa Scouter-kevytajoneuvon tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä. Ajoneuvon suunnittelutyön on tehnyt Valmet Automotiven tuotekehitys Uudessakaupungissa ja Turussa. Yhteistyön Scouter–malliin liittyen alkoi vuonna 2017.

’’Scouterin suunnitteluprojektissa olemme kuitenkin voineet hyödyntää monipuolista autoalan osaamistamme varsinkin voimalinjaan ja koriin liittyen, kertoo Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Jari Mattila.

Kehitysprojektin rahoituskumppanina toimii Business Finland, jolla vauhditetaan Scouter -kokonaisuus kohti kansainvälisiä markkinoita. Myynti- ja markkinointitoimenpiteet on aloitettu kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille.

Tulevan kesän ja syksyn aikana yritys toteuttaa ympäri Suomea promootio-ja pilottitapahtumia, joissa testataan Scouteria erilaisissa käyttöympäristöissä ja tarkoituksissa. Myyntihinnaksi on arvioitu noin 7500 euroa.

Scouter LMV on valmistajan mukaaan helposti huollettava ja edullisesti ylläpidettävä, joka mahdollistaa myös lukuisat tavat varioida kevytajoneuvoa eri käyttötarkoituksiin sekä tuottaa siihen liittyviä uusia palveluita ja liiketoimintaa niin kaupunki- kuin matkailun resortympäristöihin.

Lisää: Scouter (LINKKI) ja Valmet Automotive (LINKKI)