Monen tekniikan 3D-metallivalmistusta

Suomalainen 3D-tulostulaitteiden maahantuoja Tamspark tuo 20.-21. maaliskuuta Tampereen Advanced Engineering -messuille additiivisen valmistuksen hybridiratkaisut. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan Tampereen messujen Uusiteollisuus2019-tapahtuman kanssa.

Teollinen 3D-tulostus ja additiivinen valmistus ovat kasvava teknologian ala, uskoo Tamrock. Akaassa toimiva yritys on toiminut jo toistakymmentä vuotta saksalaisen EOS:n 3D-konejärjestelmien jälleenmyyjänä ja sen asennus- ja koulutuspalvelujen tarjoajana

’’Tällä hetkellä yksi alan kiinnostavimmista osa-alueista on kyky yhdistää erilaisia tekniikoita, kuten esimerkiksi additiivista valmistusta, EDM-lankaleikkausta ja nopeaa jyrsintää’’, kertoo Tamsparkin omistaja Jussi Tammisalo.

Saksalainen EOS on erikoistunut pulveripetimenetelmän käyttämiseen sekä muovi- että metallitulostuksessa (SLM/DMLS/SLS). Lujuusominaisuudet vastaavat mahdollisimman tarkasti esimerkiksi ruiskupuristettua muovikappaletta tai koneistettua metallikappaletta.

Koneilla päästään materiaalilujuuden ja ominaisuuksien puolesta, prototyyppi ja pikamallinnus kappaleiden lisäksi, todellisten tuotannossa käytettävien kappaleiden valmistukseen. Metallitulostamisessa oleellista on mahdollisuudet hybridikappaleiden valmistukseen, esimerkiksi koneistetun kappaleen kasvattaminen AM prosessin avulla.

Tamspark osallistuu Tampereen Advanced Engineering -messuille tarkoituksenaan esitellä additiivisen valmistuksen tarjoamia mahdollisuuksia.  ’

’Keskitymme messuilla additiiviseen valmistukseen, lankakipinätyöstöön, laserteknologiaan ja automaatioon ja erilaisten reaalimaailman sovellusten esille tuomiseen,Tamsparkin Tammisalo kertoo.

Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messut järjestetään Tampereella 20.-21.3.2019.

Lisää: Tamspark (LINKKI), Advanced Engineering 2019 (LINKKI) ja Uusiteollisuus 2019 (LINKKI).

Päivitetty 20.3.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!