Kotitakkaan anturit ja älyohjaus

Suomalainen Tulikiven uudenlainen älytakka auttaa takkapuita palamaan puhtaammin. Järjestelmän sähköinen ohjaus toimii takkaan asennettujen mittausantureiden sekä kännykkä- tai tablettisovelluksen avulla.

Automaattinen ilmanohjaus perustuu mittaustietoihin. Tulikivi on kehittänyt Senso-takkaohjaimen, joka automatisoi takan ilmanohjauksen. Valmistajan mukaan ratkaisu automatisoi takan ilmanoton ja estää tahattoman ylilämmittämisen. Ilmansäädin liikkuu automaattisesti palovaiheiden mukaan ja varmistaa sopivan ilmamäärän.

Anturit mittaavat muun muassa takan tulipesän, varaavan massan ja huoneilman lämpötilaa sekä hormin vetoa ja hetkellistä lämmitystehoa. Mittaustiedot ohjaavat takkaohjaimen toimintaa, ja niitä voi seurata sovelluksesta. Keskeiset tilastotiedot tallentuvat muistiin kymmenen edellisen polttokerran ajalta.

Takkaohjaimeen kuuluu langaton yhteys Bluetoothilla Applen iOS- tao Android-sovellukseen, joiden avulla neuvotaan käyttäjää lämmittämään oikein. Sovellus kertoo, esimerkiksi milloin puuta kannattaa lisätä ja milloin lämmittäminen kannattaa lopettaa.  Sovellus näyttää mylös prosentteina, kuinka suuri osuus takan lämmönvarauskapasiteetista on käytössä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018