Suomalainen tutkimusjärjestön johtoon

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara on valittu eurooppalaisten tutkimusorganisaatioiden järjestön Earton puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuuskausi on kolmivuotinen. Järjestö on vahva vaikuttaja EU:n tutkimusrahoituksessa.

Eurooppalaisen tutkimusjärjestö Earton tavoite on edistää tutkimus- ja teknologiaorganisaatioiden näkemyksiä Euroopan unionissa ja sen päätöksenteossa.

”Eurooppa tarvitsee kilpailukykynsä edistämiseksi laajaa yhteistyötä. Earton jäsenorganisaatioilla on tässä keskeinen rooli, sillä ne ovat riippumattomia tutkimuslaitoksia”, sanoo järjestön uusi puheenjohtaja VTT:n Antti Vasara.

Hänen mukaansa nyt on myös erinomainen hetki panostaa tutkimukseen, tuotekehitykseen ja innovaatioihin ja ratkaista siten globaalit haasteet kestävästi.

Vuonna 1999 perustettuun järjestöön kuuluu yli eurooppalaista 350 tutkimus- ja teknologiaorganisaatiota yli 20 eri maasta. Niiden palveluksessa on noin 150 000 henkilöä.

Yli 100 000 julkisen ja yksityisen sektorin asiakasta hyödyntää vuosittain näiden organisaatioiden miljardien eurojen arvoisia laitteistoja, tutkimusympäristöjä ja palveluja.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018