Koodareiden rinnalle tarvitaan palvelumuotoilijoita

IT-alan roolit ovat muutoksessa. Perinteisten ohjelmistokehittäjien lisäksi nyt yrityksiin tarvitaan työntekijöitä, jotka ymmärtävät IT:n lisäksi myös liiketoimintaa ja osaavat ratkoa inhimillisiä ongelmia. IT-alalle haetaan nyt palvelumuotoilijoita ja analyytikkoja.

Koulutusyritys Academyn toimitusjohtaja Jukka Pulkkisen mukaan IT-alalla tarvitaan nykyään yhä enemmän myös niin kutsuttuja pehmeitä taitoja.

”Olemme lisänneet kursseille yritysten toiveista esimerkiksi vuorovaikutustaitoja, viestintää ja myyntitaitoja. Aikaisemmin IT-osaajalle riitti kova tekninen osaaminen, mutta nykyään IT-asiantuntijat toimivat myös asiakasrajapinnassa ja heidän pitää ymmärtää asiakkaiden liiketoimintaa ja osata keskustella”, Pulkkinen kertoo.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tunnistaa IT-alan roolien muutoksen. Hän kertoo, että muutokseen on kaksi pääsyytä: ohjelmistojen tarpeet ovat laajentuneet yrityksen eri osastoihin, ja ohjelmistojen ostajaprofiili on muuttunut.

”Koodareiden tarve on edelleen todella suuri, mutta heidän rinnalleen haetaan myös esimerkiksi palvelumuotoilijoita, liiketoiminta-analyytikkoja, data-analyytikkoja sekä muita osaajia, kuten myynnin teknisiä tukihenkilöitä”, Roiha luettelee.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta