ROHM ostaa palan Panasonicia

Komponenttivalmistaja ROHM ostaa osan Panasonicin diodi- ja transistoriliiketoiminnasta. Siirto tapahtuu lokakuussa 2019, jolloin yritys ottaa vastuulleen tuotteiden myynnin Panasonicin nykyisille asiakkaille. Yritys laajentaa näin tehopiirien valikoimiaan.

Ostamalla Panasonicilta Semiconductor Solutions -yksikön komponenttitoiminnot ROHM pyrkii laajentamaan markkinaosuuttaan. Japanilaisyritys on jo nyt johtava yritys pienten signaalitransistorien ja diodien markkinoilla.

Tulevaisuudessa yritys haluaa edelleen laajentaa liiketoimintaansa bipolaarisissa transistoreissa, piirien suojaavissa Zener-diodeissa, TVS-diodeissa. Tehokomponentit ovat tärkeitä elementtejä autojen elektroniikan, teollisuuslaitteiden ja muiden tehosovellusmarkkinoilla.

ROHM:n yrityksiä ovat myös LAPIS Semiconductor (entinen OKI Semiconductor), SiCrystal AG ja Kionix. Yrityksellä on Oulussa ohjelmistojen kehityskeskus. Esittelimme yksikön toimintaa alkuvuodesta (LINKKI).

Kuvituskuva: ROHM Semiconductorin esitteli viime Electronica2018-messuilla Formula E:n suunniteltujen teho-ohjaimet Si-IGBT:stä uusimpiin SiC-Mosfet-ratkaisuihin.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/