Intel jatkaa sirubisneksen ykkösenä – muistitoimittajat pulassa

Intel myi alkuvuonna Samsungia enemmän puolijohdepiirejä, selviää amerikkalaisen IC Insights. Samsung oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä myynniltään Inteliä isompi. Kakkosena on Samsung, jolla on ongelmia erityisesti muistibisneksessä. Selvityksessä on mukana kaikkiaan 15 alan suurinta puolijohdepiirien valmistajaa.

Korealainen Samsung oli viime ja edellisvuonna koko listan ykkönen, mutta nyt Intel on palaamassa alan suurimmaksi toimijaksi. Intel menetti ykkösaseman vuona 2017. Suurimpana Intel oli ollut aina vuodesta 1993 lähtien.

Markkinatutkimuslaitos IC Insightin top-15-maailmanlaajuinen puolijohteiden listalla on kuusi toimittajaa, joiden pääkonttori on Yhdysvalloissa, kolme Euroopassa, kaksi Etelä-Koreassa ja Japanissa, ja yksi Taiwanissa ja Kiinassa.

Kokonaisuudessaan 15-puolijohdeyhtiöiden myynti laski 16 prosenttia alkuvuonna viime vuoden vastaavaan verrattuna. Erityisesti lasku tuli muisteista, joiden myynti laski kolmella suurimmalla Samsung, SK Hynix ja Micronia alkuvuonna 26 prosenttia.

IC Insights julkaisee päivityksen 2019 McCleanin raporttiin myöhemmin tässä kuussa.

Lisää: IC Insights (LINKKI)

Arkistokuva: Intel

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta