Jo toinen Googlen datakeskus vanhaan paperitehtaaseen

Google rakentaa Haminaan jo toisen palvelinkeskuksen. Uusi keskus sijaitsee samalla Summan entisen paperitehtaan tontilla kuin vuonna 2009 käyttöönotettu ensimmäinen datakeskus. Investoinnin kokonaisarvo on noin 600 miljoonaa euroa, joka kasvattaa Googlen Suomen keskusten kokonaisinvestoinnit 1,4 miljardiin euroon.

Viime vuonna Googlen Cloud Platform -pilvipalvelu avasi uuden alueen Suomeen, viidennen Euroopassa. Asiakkaille tämä tarkoittaa pienempiä viiveitä ja sen avulla korkean saatavuusasteen tehokkaita sovelluksia on entistä helpompi luoda hyödyntäen Suomen lähialueiden resursseja.

“Tämänpäiväinen investointiuutinen kertoo, kuinka vahvasti Google on sitoutunut Haminaan. Olemme päässeet osaksi paikallista yhteisöä ja saaneet vahvan tuen Kymenlaakson järjestöiltä, oppilaitoksilta ja yrityksiltä. Olemme myös ylpeitä siitä, että kaikki palvelinkeskuksemme ympäri maailman, Hamina mukaan lukien, käyttävät ainoastaan uusiutuvaa energiaa”, sanoo palvelinkeskuksen johtaja Arni Jonsson kertoo.

Koko Googlen Haminan datakeskusalue työllistää tällä hetkellä noin 300 ihmistä sekä suoraan että välillisesti – it-teknikoista sähkö- ja mekaniikkainsinööreihin, turvallisuus- ja ravintolahenkilökuntaan sekä tilojen hallintapalveluihin. Ennen nyt julkistettua uutta investointia, Googlen investoinnit palvelinkeskukseen ovat olleet vuoden 2009 jälkeen 800 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Google allekirjoitti myös kolme uutta uusiutuvan energian hankintasopimusta kolmen suomalaisen tuulipuiston kanssa, yhteiskapasiteetiltaan 190 megawattia. Googlen uusituvan energian hankinnan yhteiskapasiteetti maailmanlaajuisesti on yli 3,4 gigawattia.

Copenhagen Economicsin tekemä vuonna 2017 julkaistu raportti totesi näiden investointien luoneet vuotuisesti keskimäärin 1 600 työpaikkaa ja tuottaneet yhteensä 660 miljoonan euron taloudelliset vaikutukset Suomeen.

Kuvituskuva: Google

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta