Suomalainen taulutietokone pääsi Yhdysvaltain markkinoille

Suomalaisen Kuori Oy:n  jättimäinen taulutietokone on saanut jalkansa ovenväliin Yhdysvaltain hoivamarkkinalle. Kotimaassaan Yetitablet on ollut jo käytössä niin niin vammaisten päiväaikaisessa toiminnassa kuin ikäihmisten hoivakodeissakin. Laite perustuu kosketusohjattuun jättinäyttöön ja Android-käyttöjärjestelmään.

Neljä vuotta sitten vasta perustettu Kuori pääsi esittelemään jättimäistä Android-tablettia Connecticutin osavaltion kehitysvammapalveluista vastaavan viraston päättäjille keväällä. Pilotin jälkeen ensimmäiset laitteet tilattiin välittömästi virastolle kuntoutus- ja koulutuskäyttöön.

Yetitablet voi auttaa hoivakodeissa esimerkiksi ikäihmisiä ja toimintarajoitteisia, joilla ei ole aimepaa internetin käyttökokemusta.’’Yhteistyö avaa huikean mahdollisuuden laajentaa toimintaamme muihin osavaltioihin, joiden edustajia tapasimme myös esittelyjen puitteissa. Tavoitteena on tietenkin valloittaa koko Pohjois-Amerikan hoivamarkkina”, sanoo Kuoren toinen perustaja ja toimitusjohtaja Maria Jokelainen.

Kuoren suurikokoinen Android-tietokone on alle puolessa vuodessa löytänyt tiensä jo 12 maahan. Yrityksellä on tällä hetkellä käynnissä ensimmäinen rahoituskierros ulkomaan kasvun tukemiseksi. Liikevaihto ylitti viime vuonna 1,2 miljoonaa euroa, tänä vuonna yritys tavoittelee viiden miljoonan myyntiä uusien asiakkuuksien ja kansainvälisen liiketoiminnan vauhdittamana.

Omista kokemuksista liikkeelle

Startup-yritys Kuori Oy:n perustajat Maria ja Jarkko Jokelainen ovat kolmen autismin kirjon lapsen vanhempia, jotka kamppailivat vuosia auttaakseen lapsiaan ymmärtämään ja kommunikoimaan ympäröivän maailman kanssa.

Kosketusnäyttöjen parissa työskennellyt Jarkko Jokelainen alkoi kehittää jättimäistä tablettia ja pariskunta huomasi nopeasti, kuinka suuren tabletin kanssa toimiessaan heidän lastensa kyky oppia, keskittyä ja kommunikoida parani. Myös hoivakodit tulivat käyttökohteeksi heti alkuvaiheessa.

Yetitablet voi auttaa hoivakodeissa esimerkiksi ikäihmisiä ja toimintarajoitteisia, joilla ei ole aimepaa internetin käyttökokemusta. Myös rakennusyrityksille siitä on tullut tehokas kommunikoinnin, yhteistyön ja ylimääräisen työn vähentämisen väline. Muillekin yrityksille tuote on tarjonnut toimivamman tavan järjestää kokouksia ja kommunikoida asiakkaiden kanssa.

Kuva: Kuori Oy

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta