Huawei saa 5G-tukea Venäjältä

Venäjän suurin teleoperaattori PJSC MTS on solminut Huawein kanssa sopimuksen 5G-teknologian kehittämisestä sekä 5G-verkkojen pilottihankkeiden aloittamisesta Venäjällä. Maailmalla myös joitakin boikottipäätöksiä on nettiuutisten mukaan peruttu.

Allekirjoitusseremonia järjestettiin äskettäin Kremlissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Kiinan presidentin Xi Jinpingin läsnä ollessa. Sopimuksen allekirjoittivat venäläisen PJSC MTS:n presidentti Alexey Kornya ja Huawein ykkösjohtoon kuuluva Guo Ping.

’’Tämänpäiväinen sopimus vie kumppanuutemme aivan uudelle tasolle ja rakentaa perustan kaupallisille 5G-julkistuksille Venäjällä lähitulevaisuudessa’’, sanoi MTS:n Alexey Kornya.

Sopimus käsittelee yritysten suunnitelmia vuosille 2019-2020, joiden aikana MTS:n LTE-verkot päivitetään 5G-valmiuteen sekä toteutetaan 5G-testialueet eri sovelluksia varten. Huawei auttaa myöös operaattoria 5G NR:n toteuttamista MTS:n nykyisessä kaupallisessa verkossa. Myös IoT-ratkaisut ovat mukana.

Sopimuksen kautta luodaan myös perusta nopeille junayhteyksille ja metrokäytölle. Muita pilotointeja ovat ovat itseohjautuvat ajoneuvot, tuotannon robottisovellukset, älykaupunkiratkaisut ja tuotannon robottisovellukset.

Huawei kertoi allekirjoitustilaisuudessa omistavansa yli 16 000 5G:hen liittyvää patenttia, joka on Huawein Guo Pingin mukaan eniten koko maailmassa. Yritys kertoi investoivansa vuosittain vähintään 10 prosenttia liikevaihdostaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Huaweita koskeva boikotti on yrityksen tiedotuksen mukaan myös viime viikkoina hieman rakoillut, sillä esimerkiksi Google on palauttanut Huawein nettijulkaisu Techradar.comin mukaan Android Q Beta -listaukseen.

Huawei on voinut palata myös nettiuutisten mukaan myös muistikorttistandardeja kehittävän SD Associationin, Wi-Fi-standardia hallinnoivan Wi-Fi Alliancen sekä mikropiirien standardointia tekevän JEDEC:n jäsenlistoille,  Bluetooth-standardeja luovan organisaation jäsenlistalle sekä IEEE:n tiedetoimintaan.

Kuva: Huawei

Lisää: Huaweita koskevat aiemmat uutiset (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta