Nokia-puhelimien aktivointitiedot Haminaan

HMD Global tuo Nokia-kännyköiden aktivointi- ja suorituskykytiedot Googlen Haminan datakeskukseen. Ensiksi siirretään uusimpien Nokia mallien tiedot ja vuoden lopulla aiempien päivitettävien mallien tiedot samalla kun Android Q:n käyttöjärjestelmä tulee tarjolle.  Siirtoprosessi luvataan saatavan päätökseen vuoden 2020 aikana.

tuotejohtaja Juho Sarvikas, HMD Global

Tänään julkistetun siirron taustalla on HMD Globalin sitoumus noudattaa toiminnassaan eurooppalaisia tietosuojasäännöksiä ja -lakeja, kuten EU:n tietosuojamääräyksiä ja GDPR (General Data Protection Regulation) -tietosuoja-asetusta.

”Suomalaisille juurillemme uskollisena teimme päätöksen yhteistyöstä CGI:n ja Google Cloudin kanssa kasvavan datamme keräämisestä ja tallentamisesta. Samalla kasvatamme investointiamme Eurooppaan”, sanoo HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas (kuvassa).

Yritys aloittaa myös yhteistyön CGI ja Google Cloudsin kanssa Nokia-puhelinten kehityksessä. Tavoitteena on varmistaa johtavien tietoturva- ja analytiikkaratkaisujen käyttö maailmanlaajuisesti.

’’Päätöksemme siirtää datahallinta Suomeen vahvistaa sekä tietoturvaa ja yksityisyydensuojaa että lupaustamme puhtaasta, turvallisesta ja ajan tasalla olevasta Android-kokemuksesta”, Juho Sarvikas toteaa.

Uusimpien tiedonkeruu- ja analytiikkateknologioiden avulla voidaan parantamaan tietoturvaa että oppimaan asiakaskokemuksesta.

’’Analysoimalla puhelinten käyttöä ja asiakastyytyväisyyttä saadaan tarkkaa tietoa siitä, miten puhelimia kannattaa kehittää. Näin voidaan tarjota entistä parempia kokemuksia ja palveluita Nokia-puhelinten käyttäjille eri puolilla maailmaa”, kertoo CGI:n Advanced Analytics Solutionsin johtaja Martti Reilander.

TAUSTAA: HMD Global on Nokia-merkkiä lisenssillä käyttävä puhelinvalmistaja, jonka pääkonttori on Espoossa. HMD muotoilee ja markkinoi älypuhelin- ja peruspuhelinmalleja. Nokia on Nokia-yhtymän rekisteröity tavaramerkki.

Kuva: Google

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/