Tampereelle jo toinen kameraosaaja

Kerroimme eilen kiinalaisen kamera ja muita komponentteja valmistavan AAC Technologiesin panostuksista Tampereelle. Nyt sveitsiläinen Scandit kertoo avaavansa Tampereelle mobiiliin konenäköön ja lisättyyn todellisuuteen liittyvän tutkimus- ja kehitysyksikön.

Christof Roduner, Scandit

Sveitsin Zürichin lisäksi Scanditilla on jo toimipisteet Varsovassa, Lontoossa, Bostonissa ja San Franciscossa. Yrityksen tuotteita hyödynnetään jo tuhansissa mobiileissa viivakoodinlukupalveluissa ja yli 100 miljoonassa mobiililaitteessa.

Scandit rekrytoi Tampereen yksikköön mobiilin kuvankäsittelyn ja koneoppimisen asiantuntijoita, jotka tulevat kehittämään mobiilin tietokonenäön ja lisätyn todellisuuden teknologioita vähittäiskaupan, kuljetuksen, logistiikan, tuotannon ja terveydenhuollon suuryritysten tarpeisiin.

”Uusi Tampereen-toimistomme vahvistaa Zürichissä ja Varsovassa toimivia suunnittelutiimejämme, jotka rakentavat Scanditin konenäköön ja lisättyyn todellisuuteen perustuvia seuraavan sukupolven tuotteita’’, toteaa Scanditin suunnitteluosaston apulaisjohtaja ja tietohallintojohtaja Christof Roduner.

Paikallinen osaaminen Tampereella sopii Scanditille, koska se työllistää mobiililaitteiden kamera- ja kuvantamisteknologiaan perehtyneitä huippuasiantuntijoita ja suunnittelijoita. Yrityksen sijoittajia ovat esimerkiksi GV (aiemmin Google Ventures), NGP Capital ja Atomico.

Suomessa älykärryjä kehittävä Smartcart hyödyntää uusimmassa mallissaan Scanditin kameratekniikkaa. Lisää (LINKKI).

TAUSTAA: Tampere on ollut mobiiliteknologian innovaatiokeskus 1990-luvulta lähtien. Kaupunki yhdistetään vahvasti Nokian kamera- ja kuvantamisinnovaatioihin sekä Tampereen yliopistoon, jolla on vahva tausta signaalinkäsittelyssä. Nykyisin Business Tampere koordinoi kamerateknologioiden parissa Tampereen seudulla toimivia yrityksiä, akateemisia ja opiskelijoita yhdistävää, kansainvälistä Tampere Imaging Ecosystem -verkostoa.

Kuva: Scanditin kehittämä mobiili datanluku- ja sieppausalusta perustuu tietokonenäköön, lisättyyn todellisuuteen ja koneoppimiseen.

Lisää: 17.6.2019 AAC Technologiesin uutinen  (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta