Tieto yhdistyy norjalaisyrityksen kanssa

Suomalainen IT-palveluyritys Tieto yhdistää toimintonsa norjalaisen Evry-nimisen toimijan kanssa. Kaupassa Evry-omistajat saavat Tiedon osakkeita sekä rahaa. Yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee TietoEVRY ja pääkonttori Espooseen.

Tietotekniikan palveluyritys Tieto ja norjalainen Evry ovat solmineensa yhdistymissopimuksen, jonka tavoitteena on luoda yksi Pohjoismaiden kilpailukykyisimmistä yrityksistä digitaalisten palveluiden ja ohjelmistoliiketoiminnan alueella.

Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin kolme miljardia euroa. Yhdistyvän yhtiön 24 000 ammattilaista. Yritykset viestivät täydentävänsä toisiaan niin maantieteellisesti kuin palvelujen ja asiakaskunnan suhteen.    Yhdistymisellä tavoitellaan 75 miljoonan euron vuotuisia kustannussynergioita.

Norjalaisyrityksen nykyiset osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena 0,12 Tiedon uutta osaketta ja 5,28 Norjan kruunua käteisenä jokaista omistamaansa Evryn osaketta kohden.Tiedon ja Evryn suurimmat osakkeenomistajat tukevat yhdistymistä. Lopullisen päätöksen tekevät yritysten yhtiökokoukset ja kilpailuviranomaiset.

Tiedon hallituksesta Tomas Franzén valitaan yhdistyvän yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi ja Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio myös yhdistyvän yrityksen toimitusjohtajaksi. Tavoitteena on TietoEVRY:n osakkeiden Helsingin ja Tukholman listauksen lisäksi listaus Oslossa.

Sulautumisen täytäntöönpanon odotetaan tapahtuvan vuoden 2019 viimeisen vuosineljänneksen aikana tai viimeistään vuoden 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana edellyttäen, että kaikki tarvittavat viranomaisluvat on saatu ja muut toteuttamisedellytykset täytetty.

Kuva: Tieto

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta