Tutkijat kehittivät viiden voltin IGBT-transistorin

Japanilaisessa Tokion yliopistossa on kehitetty IGBT-transistori, joka toimii vain viiden voltin ohjausjännitteellä.  Uuden ohjauspiirien tehonkulutus oli vain 10 prosenttia  perinteisen 15 voltilla ohjattavan IGBT:n tasosta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun IGBT-kytkentä on toteutettu viidellä voltilla.

Uudenlaisen  IGBT-piitehotransistorin suunnittelussa tutkijat hyödynsivät perinteisen mikroelektroniikan skaalausta. Heidän simulaatioista kävi ilmi, että IGBT:n osa-alueen pienentäminen kolmasosaan alkuperäisestä koosta voisi alentaa toimintajännitettä 15 voltista vain 5 volttiin ja siten vähentää merkittävästi piirin tarvitsemaa ohjaustehoa.

Tutkijat epäilivät kuitenkin, että 5 voltin ohjausjännite saattaa olla liian alhainen odottamattoman kohinatason ylittämiseksi ja luotettavan toiminnan varmistamiseksi. Simulointitulosten tarkistamiseksi tutkijat valmistivat 3300 voltin IGBT:n Tokion yliopiston erikoistiloissa.

Tuloksena syntyi IGBT, jolla on vakaa suorituskyky vain voltin  voltin ohjausjännitteellä, on erittäin houkutteleva koska ohjauspiirin tehonkulutus on vain noin kymmenen prosenttia siitä mitä se on tavanomaisella 15 voltin ohjauksilla.

Lisää: Nanobitteja.fi (LINKKI) ja yliopiston tiedoteuutinen (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta