Qt tukemaan WebOS-käyttöjärjestelmää sulautettuihin

Suomlainen Qt tarjoaa korealaiselle LG:lle uuden kehitysympäristön, jolla voidaan luoda kehittyneitä käyttäjäkokemuksia (UX) autoteollisuuden, robotiikan ja älykodin sulautettuihin järjestellmiin. WebOS on otettu virallisesti Qt:n tuetuksi käyttöjärjestelmäksi.

The Qt Companyn yhteistyö LG Electronicsin kanssa laajenee merkittävästi. Qt ja LG:n CTO osasto aloittavat kaupallisen ja teknisen

LG:n televisiomallin kehittämisesä on käytetty Qt:n ohjelmistotyökaluja jo aiemmin. Nyt tarkoitus on laajentaa autoihin ja muihin tulevaisuuden IoT-laitteisiin.

yhteistyön tavoitteenaan tehdä avoimen lähdekoodin webOS-käyttöjärjestelmästä halutuin alusta sulautetuille älylaitteille.

“Älylaitteilla voidaan luoda ainutlaatuinen asiakaskokemus kotona, autossa ja missä ikinä liikummenkin”, sanoi I.P. Park, LG:n teknologiajohtaja.

Kumppanuuden myötä Qt tarjoaa LG:lle tehokkaimman päästä päähän integroidun ja laiteriippumattoman kehitysympäristön, jolla ohjelmistokehittäjät, insinöörit ja suunnittelijat voivat luoda sovelluksia ja laitteita. WebOSista tulee myös virallisesti Qt:n tuettu käyttöjärjestelmä.

Asiakkaat voivat hyödyntää webOS:n kehittyneitä väliohjelmistokerroksen mahdollistavia toiminnallisuuksia, mukaan lukien auto-, liitettävyys-, media- ja sisältöpalvelujen toimintoja. Nämä säästävät merkittävästi asiakkaiden aikaa ja vaivaa sulautettujen järjestelmien kehitysprojekteissa.

Qt:n runsaasti ominaisuuksia sisältävät kehitystyökalut, kuten Qt Creator, Qt Design Studio ja Qt 3D Studio, tukevat webOS:a, koska se on Qt:n virallisesti tuettu käyttöjärjestelmä.

”Yhdessä LG:n kanssa teemme asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi luoda laitteita, jotka antavat uuden merkityksen älylaitteille’’. sanoo Qt:n toimitusjohtaja Juha Varelius.

WebOS käyttöjärjestelmä on tänä päivänä saatavilla LG:n älykodin laitteissa, kuten älytelevisioissa ja kodinkoneissa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/