VTT ja Saab laajentavat tutkimusyhteistyötään

VTT ja Saab ovat allekirjoittaneet tutkimusyhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa pitkäaikaista tutkimusyhteistyötä teknologian aloilla, jotka liittyvät huoltovarmuuskriittiseen teknologiaan. Niitä ovat uudet materiaalit ja anturitekniikat.

Suunniteltu toiminta sisältää kahdenvälisiä tutkimusprojekteja sekä osallistumista yhteisesti Euroopan tutkimushankkeisiin. Yhteistyö vahvistaa myös entisestään Saabin tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Suomessa.

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaran mukaan VTT pyrkii koko ajan vahvistamaan myös Suomen huoltovarmuutta ylläpitämällä ja kehittämällä omaa strategista osaamistamme huoltovarmuuskriittisissä teknologioissa.

Yhteistyön piiriin kuuluvat teknologiat ovat tärkeitä esimerkiksi Saabin tutka- ja johtamisjärjestelmissä, ilmailussa sekä vedenalaisissa järjestelmissä. VTT ja Saab ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia, mutta nyt allekirjoitettu sopimus vahvistaa ja syventää yhteistyötä entisestään.

Toiminnan kulmakivinä toimivat vuonna 2017 käynnistetty pitkän ajan strateginen tutkimusyhteistyö Aalto-yliopiston kanssa sekä Tampereella sijaitseva, uusi tuotekehitykseen ja valmistukseen keskittyvä Saab Teknologiakeskus.

”Haluamme pysyä edelläkävijäasemassamme myös tulevaisuudessa”, sanoo Saabin teknologiajohtaja Pontus de Laval.

Kuvituskuva: Saabin tutkimuskeskus Tampereella.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/